KDP ve KYB seçimlerle ilgili anlaştı

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi’nin iki ana siyasi partisinin seçim organları, dün yaptıkları ortak açıklamada, yaklaşan seçimlerle ilgili farklılıklarının “çoğunu” çözmek için ön anlaşmaya vardıklarını duyurdu.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), dün Erbil'de seçim kurulları düzeyinde bir araya geldi.

Her iki taraf da toplantının ardından ortak bir bildiriyle, yaklaşan seçimlerin nasıl yapılması gerektiğine ilişkin hususlarda karşılıklı anlaşmaya vardıklarını duyurdu.

Taraflar arasında yapılan görüş alışverişi sonucunda, Seçim Kanunu'nun değiştirilmesi ve Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu'nun yeniden faaliyete geçirilmesi ile ilgili maddelerde mutabakata varıldı.

Açıklamada, "Nihai bir anlaşmaya varılması için tarafların önümüzdeki günlerde aynı amaçla tekrar bir araya gelmesi kararlaştırıldı" denildi.

Rûdaw, her iki tarafın da seçim yöntemi ve Kürdistan Bölgesi'ndeki seçmen listelerinden yararlanmak için Irak Bağınsızz Seçim Komisyonu ile koordinasyon konusunda anlaştığı bilgisini edindi.

Bu yeni gelişme, Kürdistan Bölgesi Başkanlığı'nın tüm tarafları yakınlaştırma ve parlamento seçimleri için bir tarih belirleme çabalarını yoğunlaştırmasının ardından geldi.