İngiliz büyükelçi: KDP ile KYB arasındaki diyalog sürecini destekliyoruz

01-02-2023
Etiketler İngiltere KYB KDP Görüşme Neçirvan Barzani
A+ A-

Erbil / Rûdaw – İngiltere'nin Bağdat Büyükelçisi Bryson-Richardson, KDP ile KYB'nin ülkesinin aralarındaki sorunları çözmek amacıyla geliştirdiği diyalog sürecini desteklediğini söyledi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi Mark Bryson-Richardson ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Başkanlıktan yapılan açıklamada, görüşmede Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin İngiltere ile ilişkileri, Irak’taki son siyasi durum, Erbil-Bağdat ilişkileri ve bölgedeki gelişmelerin değerlendirildiği belirtildi.

Kürdistan Bölgesi’ndeki durumun da ele alındığı görüşmede İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi Mark Bryson-Richardson, KDP ile KYB arasında sorunların çözümü amacıyla başlatılan diyalog sürecinden memnuniyet duyduklarını ve ülkesinin her iki parti arasında geliştirilen  diyalog sürecini desteklediğini ifade etti.

Başkan Neçirvan Barzani ise İngiliz büyükelçiye, Irak hükümeti ile gaz-petrol yasasından kaynaklanan sorunlar, Irak federal mahkemesinin bütçe konusunda aldığı karar ve genel olarak yaşanan siyasi sorunlardan bahsetti.

Mark Bryson-Richardson ise Erbil ve Bağdat’ın sorunlarını diyalog yöntemiyle çözmesi gerektiğine işaret etti.

28 Ocak’ta Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) kurmayları bir süredir her iki parti arasında yaşanan sorunların çözümü için Süleymaniye’de bir araya geldi.

Yapılan ortak açıklamada toplantıların fırsat oluştukça devam etmesi kararlaştırıldığı belirtildi. İkinci toplantının 4 Şubat’ta yapılması kararlaştırıldı.

Toplantı ardından ABD ve İngiltere’nin Erbil konsoloslukları birer mesaj yayınlayarak hükümet ortağı müttefik iki partinin sorunların çözümü için attığı adımı desteklediklerini kaydetti.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli