Iğdır’da sağanak altında Kayısı Festivali

Haber Merkezi - Iğdır'da düzenlenen ‘inci Kayısı Festivali'nin ikinci gününde sağanak etkili oldu. Sanatçılar Mem Ararat ve Şebnem Tovuzlu'yu bekleyen halk yağmura rağmen konser alanını terketmedi.

 

Iğdır Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Kayısı Festivali önceki dün başladı.

 

Festivalin ilk gününde Kafkas halk danslarının gösterisinden sonra sanatçılar İlkay Akkaya ve Veysi Ermiş sahne aldı. Etkinlik süresince katılan vatandaşlara kayısı, pilav ve ayran ikram edildi.

 

Valiyolu’ndaki meydanda düzenlenen konserin ikinci gününde akşam programında ise Iğdırlı sanatçı Seyfettin Çelik sahne aldı. Çelik’in türkülerini seslendirdiği sırada yağmur başladı.

 

Yağmura rağmen alanı terk etmeyen Iğdırlılar, Azerbaycanlı sanatçı Şebnem Tovuzlu ve Mem Ararat’ı bekledi. Şebnem Tovuzlu yaklaşık bir saat süreyle yağmur altında konser verdi.

 

Tovuzludan sonra sahneye çıkan ünlü Kürt sanatçı Mem Ararat, şarkılarıyla festivale katılanları coşturdu. Aşırı yağışa rağmen alanı terk etmeyen yurttaşlar, şarkılara eşlik etti. Iğdırlılar, şarkılara halaylarla eşlik etti.

 

Iğdır Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği Kayısı Festivali 3 gün sürecek.  Festivalin son günü yani bugün de Cevdet Bağca, Gülseven Medar, Moğollar ve Iğdır Halay Folklor Ekibi sahne alacak.