Kürt sanatçı Hakan Yaşar Norveç’ten gelerek ilk kez Diyarbakır’da sergi açtı

Diyarbakır (Rûdaw) - Kürt sanatçı Hakan Yaşar, İstanbul'dan sonra Diyarbakır’da da “Her İnsan Bir Dünyadır” adlı resim sergisini açtı.

Orta Anadolulu bir Kürt olan ancak 32 yıldır Norveç'te yaşayan Hakan Yaşar, yeni çalışmaları ile bugünlerde Diyarbakır'da. Becerileri ve tekniği ile yavaş yavaş uluslararası alanda tanınan bir sanatçı haline gelen ve birçok ülkede büyük ilgi gören Hakan Yaşar, Konya'da doğup daha sonra Norveç'e taşınmasına rağmen kendisini hep Diyarbakırlı olarak gördüğünü söylüyor.

Rûdaw'a konuşan Hakan Yaşar, Diyarbakır'da her zaman bir sergi açmak istediğini ve bu arzusunun nihayet gerçekleştiğini söyledi.

Sanatçı Yaşar, “Diyarbakır'a ilk defa geliyorum. Amed Paris diyorlar ama benim için orası Kürdistan, benim toprağım. Kürdistan'da bir sergi açmak ve halkımı görmek istiyordum, onlar da beni göreceklerdi” diye konuştu.

"İki yıl içinde Kürdistan'a bir kez daha geleceğim ve Kürdistan'ın her yerinde sergiler açacağım" diyen sanatçı, sanatının figüratif olduğunu ve yeni eserler üretmesi için zamana ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi.

Diyarbakır'dan sonra Norveç'te sergi açacağını, istese de Diyarbakır'da uzun süre kalamayacağını kaydeden Yaşar, "Norveç'ten sonra Amerika'ya gideceğim. Bundan sonra Kürtlerin kültürü ve tarihi ile ilgili resimler yapmak istiyorum. Sonra Kürdistan'ın dört parçasını da gezeceğim ve büyük bir sergi açacağım. Bunun için de zamana ihtiyacım var. Bu sergi benim 33 yıllık çalışmamdan oluşuyor” diye konuştu.

Hakan Yaşar’ın çalışmaları figüratif ve cehrelerdeki hayat izlerinin dikkatini çektiğini söylüyor ve bu nedenler figüratif işler yapıyor. Her eserinde farklı bir yüz görünse de gerçekte çizdiği yüz kendisine ait  ve yaşamından bir mesaj taşıyor.

Sanatçı, sergisini 24 Kasım'da Zerzevan Kalesi’nde açtı. Dün sona eren sergiyi günde 1.500 kişi ziyaret etti.