Dersimli sanatçı Hüseyin Güneş'in ‘Dina Gewrı’ isimli albümü çıktı

23-03-2024
Serpil Güneş
Etiketler Hüseyin Güneş Kürtçe Müzik Albüm
A+ A-

Haber Merkezi – Dersimli sanatçı Hüseyin Güneş'in 30'uncu sanat yılına denk gelen 12'nci albümü ‘Dina Gewrı’ tüm dijital platformlarda sevenleriyle buluştu.

Sanatçı Hüseyin Güneş, pandemi sürecinde başladığı albüm çalışmasına tamamladı.

2 yıllık yoğun bir çalışma sonucunda Güneş, 30'uncu sanat yılını Kirmancki (Zazaki) eserlerin ağırlıkta yer aldığı ‘Dina Gewrı’ (Gri Dünya) isimli 12’üncü albümü ile taçlandırdı.

Albümün yönetmenliği ve aranjörlüğünü Erdem Pancar yaptı.

12 parçadan oluşan albümde sanatçının 2, Hüseyin Arslan’ın 6,  Delil Hıdır, Zeynep Getinkaya, Derviş İsmail, Hıdır Agırdağ’ın ise birer eseri yer alıyor.

Albüm çıkarma sürecine ilişkin Hüseyin Güneş Rûdaw’a şunları söyledi:

 “Korona süreci sonrası  yavaş yavaş repertuar toplamaya başlamıştım.  Hüseyin Arslan beni aradı. ‘Bu dilin iki önemli ozanı zamansız vakitsiz  göçüp gittiler aramızdan. Onların mirasına sahip çıkmamız gerekir. Bu konuda en büyük sorumluluk ozanlara, bu dilde klam söyleyenlere düşer’ dedi. Herhangi bir çalışma içerisinde olursam eğer katkı ve desteklerinin olacağını söyleyince bu çalışmaya başladık. Sonuna kadar Hüseyin Arslan dostumuzun desteğini, engin bilgisiyle, bu dil üzerindeki hissiyat ve çabaların hep yanında hissettim.”

Albümünü Kirmanci’nin yok olmaması için bir çaba olarak değerlendiren Güneş, “Bu Xızır’ın dilinin çağrısıdır bize. Duymamızı, imdadına yetişmemizi istiyor. Dilin bir var oluş çabasıdır. Fazlasıyla hak ettiğimiz hayatın akışında renklerimizin soldurulmasına, hafıza mezarlığına gömülmek istenmesine karşı bir var oluş çabası diyebiliriz. 12’nci albümüm 30 yıllık müzik hayatım içinde yerini aldı. Müzik hayatım yaşam çizgimi, yaşam biçimimi yansıtır. Dersim’inin diline, kültürüne, doğasına, inancına, gelenek ve göreneklerine sımsıkı bağlılığımı gösterir” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli