Kürt sanatçı Gani Mirzo depremzedeler için konser veriyor

22-03-2023
Gani Mirzo
Gani Mirzo
Etiketler Gani Mirzo Maraş depremi Konser Depremzede
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Müzisyen Gani Mirzo, İspanya’nın Valencia kentinde Rojava, Suriye ve Türkiye’de büyük yıkıma yol açan depremzedeler için konser düzenleyecek.

Uzun yıllardır Barselona'da yaşayan Rojavalı sanatçı Gani Mirzo Rûdaw’a yaptığı açıklamada 23 Mart’ta 3 kişilik müzik grubuyla Valencia'da tüm gelirini depremzedelere bağışlanacağı bir konser düzenleyeceğini söyledi.

Mirzo konserde müzik dinletisinin yanı sıra sanatçıya ait Kobani’de çekilen Rûdaw’ın sponsorluğunu üstlendiği “Savaş sonrası harmoni” belgesinin de gösterime sunulacağını kaydetti.

Filmde, savaş sırasında müzik enstrümanlarının Rojava’ya götürülüp müzikseverlerle buluşturulmasının hikayesi anlatılıyor.

Rûdaw Medya Grubu’nun sponsorluğunu üstlendiği belgesel filmin yönetmenliğini Arjantinli yönetmenler Pablo Tosco ve Migue Roth yaptı.

Rakka, Kamışlo ve Kobani gibi kentlerde çekilen ve hazırlanışı 1 yıl süren belgeselde Ermeni ve İspanyol müzisyenler de rol aldı.

Belgesel gösterime girdiği günden beri uluslararası festivallerde birçok ödüle layık görüldü.

 Gani Mirzo kimdir?

1968 yılında Rojava’nın Kamışlo kentinde doğan Gani Mirzo Halep’teki konservatuarda iki yıl müzik eğitimi aldıktan sonra doğduğu kente dönerek müzik öğretmenliği yaptı.

Müzik eğitimi için 1993 yılında İspanya’ya gitti. Yaklaşık 28 yıldır Barcelona’da yaşayan sanatçı, bir çok sanat dalında çalışmalar yürütüyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli