Kürt iş insanına Lübnan'da Murex D’or Ödülü

Erbil (Rûdaw) - Lübnan'da düzenlenen 2023 Murex D’or Ödülleri'nde ‘En Başarılı İş İnsanı Ödülü’ne Kürt iş insanı Kawa Rekani layık görüldü.

Rûdaw’a konuşan FIB (First Iraqi Bank) Dijital Bank'ın sahibi Kawa Rekani bu gece Lübnan'da düzenlenen 2023 Murex D’or Ödülleri töreninde ‘En Başarılı İş İnsani Ödülü'nü alacağını söyledi.

Ödül, Arap ülkelerinde ticaret ve yatırım alanında yenilik yapanlara veriliyor. Bu kapsamda bölgedeki ilk dijital bankanın kurucusu olan Kawa Rekani ödüle layık görüldü.

Murex D’or, ilk olarak 2000 yılında Arap ülkelerinde ve dünya çapında olağanüstü başarılı sanat ve kültür çalışmalarına imza atan kişilere verilen yıllık bir Lübnan ödülüdür.

Törende, ticaret alanında buluş yapan birine sanat dışı bir altın ödül veriliyor.

FIB, 2020 yılında Kawa Rekani tarafından oluşturulan ilk Irak dijital bankasıdır. Banka, ortaklarına uluslararası güvenliğe ve yükümlülüklerini yerine getirmeye özen göstererek bankacılık hizmetleri sunmakta ve Irak bankacılık sisteminde değişim yaratmayı hedeflemektedir.

Altın Murex Ödülü, birçok kişiliğin başarılarını takdir etmeleri ve şimdiye kadarki en iyi performanslarını beyan etmeleri için saygı göstergesi olarak taktim ediliyor.

Ödülün adı, kumaşları imparatorluk Tyrian moruna boyamak için kullanılan Fenikeli Murex'e bir saygı duruşu niteliğindedir. Murex, salgıları Ourjouan olarak bilinen koyu gül rengine kumaş boyamak için kullanılan bir kabuklu deniz hayvanını temsil eden bir Fenike sembolüdür. Fenikeliler Murex rengini ipek, yün ve diğer kumaşları boyamak için kullanıp dünyaya ihraç ettiler. Sonuç olarak Murex onların ticaretinde, başarısında ve seçkinliğinde önemli bir rol oynadı.