Rûdaw foto muhabiri Beyrut Fotoğraf Festivali’ne katılacak

17-08-2022
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Bilind T. Abdullah Lübnan Beyrut Fotoğraf Festivali
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Rûdaw foto muhabiri Bilind T. Abdullah, Beyrut’ta 1-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Beyrut Fotoğraf Festivali’ne, Enfal kurbanları yakınlarının Nugre Selman’daki fotoğrafları ile katılacak.

2022 Beyrut Fotoğraf Festivali, 1-30 Eylül tarihleri arasında Lübnan’ın başketi Beyrut’ta düzenlenecek.  Festival, güzel sanatlardan kavramsal, belgesel fotoğrafçılığa ve foto muhabirliğine kadar tüm yelpazelerde fotoğraflara yer verecek.

Rûdaw foto muhabiri Bilind Tahir Abdullah da bu yıl Enfal Soykırımı’nın 34’üncü yıl dönümü vesilesiyle, Irak’ın güneyinde kurbanların hapseldiği Nugre Selman’ı ziyaret eden Enfal yakınlarının fotoğrfaları ile festivale katılacak.

Festivale Kürdistan Bölgesi’nden serbest fotoğrafçı Sefin Hamid ve Ajans Frans Press muhabiri Şivan Herki de yer alacak. Üç Kürt fotoğrafçı, festivalin Kürdistan ve Irak'taki ana sponsoru Framing Okulu ile koordineli olarak fotomuhabirlik alanında katılacak.

Beyrut Fotoğraf Festivali'nin ilki Eylül 2019'da “Photo House” ve Arap Fotoğrafçılar Birliği işbirliğiyle Hafıza Fotoğraf Festivali Derneği tarafından düzenlendi. Beş hafta süren festivale 25 ülkeden 122 fotoğraf sanatçısı 600 fotoğraf ile katıldı.  

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Gergedan Mevsimi filminden bir kare

Rojhılatlı Kürt yönetmen BKM'ye açtığı davayı kazandı

"Gergedan Mevsimi" filminin yönetmeni ve hak sahibi Behman Qubadi (Bahman Ghobadi), filmi kendisinden izinsiz şekilde bir dijital yayın platformuna sattığı gerekçesiyle Yılmaz Erdoğan'ın ortağı olduğu BKM'ye açtığı davayı kazandı.