Hollywood cinsel ayrımcılık yapıyor

16-10-2015
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi – Dünyaca ünlü oyuncu Jennifer Lawrence, Hollywood'un erkek oyunculara daha fazla para vererek cinsiyet ayrımcılığı yaptığını söyledi.

 

Senarist ve oyuncu, “Girls” dizisiyle yıldızlaşan Lena Dunham'ın web sitesi “Lenny”ye yazan Lawrence, aldığı ücretin ne kadar az olduğunu Sony Pictures'ın mail'leri hack'lendiği zaman anladığını yazdı.

 

Lawrence, "Sony'ye değil kendime sinirlendim. Hemen pes ettiğim için pazarlık konusunda iyi olamadım"dedi.

 

Sony'nin sistemi Kasım’da hack'lenmiş ve sistemden sızan mailler gazete manşetlerinde yer almıştı.

 

Sony'nin patronu Amy Pascal'ın e-maillerinden sızan en ilgi çekici bilgilerden biri, “American Hustle”da rol alan oyuncular Jennifer Lawrence ile Amy Adams'ın, yapımın erkek oyuncularından daha az para aldığıydı.

 

Lawrence, kaleme aldığı yazıda, neden daha fazla kazanmak için mücadele etmediği hakkında daha fazla detay da verdi.

 

Lawrence anlaşmaları yaparken ücret konusunda gerçek bir kavga vermediğini zira zor ya da şımarık bir oyuncu gibi görünmek istemediğini belirtti.

 

Ünlü oyuncu bir kadın olarak Hollywood'da kendisine nasıl davranıldığından şöyle bahsetti:

 

"Tüm gün boyunca tek duyduğum, gördüğüm kendi fikirlerinden bahseden erkekler.Ben kendi düşüncelerimi aynı netlikte ifade ettiğimde, saldırgan bir şeyler söylemişim gibi düşünülüyor. Fikrimi 'hoşa gidecek' bir şekilde söylemenin yolunu bulmak ve hâlâ 'sevimli' biri olarak kalabilmeye çabalıyorum!"

 

 



Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli