2 Kürt çocuğu Danimarka kanalında

16-05-2018
Emrah Akbulak
A+ A-

Aarhus (Rûdaw) – Rojavalı Amine ile kardeşi Abdullah, Danimarka’nın DR Ramasjang kanalında yayınlanan “Benim Çocuklarım” programında oynayacak.

 

Damimarka'nın Aarhus kentinde yaşayan 9 yaşındaki Amine ile 7 yaşındaki Abdullah, çocukların doğa ile barışık olduğu, savaş ve yıkımdan uzak bir dünya amacıyla çocuklara yönelik yayınlanacak olan programda rol alacak.

 

Derikli Amine ile Abdullah, hip hop, rap ve afro müzik tarzlarını Kürtçe müziğinde harmanlayan Rojavalı sanatçı Bırindar Heso’nun çocukları.

 

(Bırindar Heso, Amine ve Abdullah)

 

Rûdaw’a konuşan Bırindar Heso, “Burada normalde Müslüman çocukları bu tarz çalışmalara kabul edilmez. DR Ramasjang kanalı ise 10 Danimarkalı çocuk arasından Amine ve Abdullah’ı seçti. Bu benim için gurur verici bir durum” dedi.

 

Amine ve Abdullah’ın bu sayede okullarında popülar olduğunu söyleyen Rojavalı Sanatçı Bırindar Heso, “Bu sayede burada iki Kürt çocuğunun bu başarıyı elde etmesi, Kürtler için de olumlu bir intiba oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

 

Tiyatro bölümünde okuyan Amina ve kardeşi Abdullah, DR Ramasjang kanalı tarafından bu program için 10 Danimarkalı çocuk arasından seçildi.

 

İlk bölümü Pazartesi yayınlanacak olan program, 5 bölümden oluşuyor.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli