Fuarın ‘onur konuğu’ Riyad oldu

15-02-2019
Rûdaw
A+ A-

Bağdat (Rûdaw)- Irak'ta bu yıl 46'ncısı düzenlenen Uluslararası Bağdat Kitap Fuarı'nda “onur konuğu” Suudi Arabistan oldu.

 

Irak'ın başkenti Bağdat’ta 7 Şubat'ta açılan fuara 23 ülkeden yaklaşık 650 yayınevi katılıyor.

 

Fuarın bu yılki "onur konuğu ülkesi" ise Suudi Arabistan oldu.

 

Suudi Arabistan'dan Bağdat'taki fuara uzun yıllardır katılım olmuyordu. Fuar alanının önemli bir bölümünün Riyad’a ayrılması dikkat çekti.

 

Suudi Arabistan Yayıncılar Cemiyeti Başkanı Ahmed Fehed el-Hamdan, "Suudi Arabistan'ın fuara bu çapta katılımı ve Iraklı okuyucuların buna ilgisi iki ülke ilişkilerinin çok iyi ve güçlü olduğunu gösteriyor" dedi.

 

Fuar kapsamında Irak ve Suudi Arabistan'dan aydınların bir araya gelerek yayıncılık alanında iş birliği yolları aradığını belirten Hamdan, "Suudi Arabistan'ın katılımı, Iraklı kardeşlerimize sevgi ve barış mesajı veriyor" diye konuştu.

 

Hamdan, "onur konuğu" oldukları 46. Uluslararası Bağdat Kitap Fuarı'na Suudi Arabistan'dan 15 yayınevi ve yaklaşık 5 bin kitapla katıldıklarını, iki ülke ilişkilerinin kültürel alanda da geliştirilmesi için sempozyumlar ve Bağdatlı ziyaretçiler için şiir dinletisi ve müzik etkinlikleri düzenlediklerini söyledi.

 

Fuarda Suudi Arabistan'ın yanı sıra Kuveyt, Mısır, Lübnan, Ürdün, Suriye ve diğer Arap ülkelerinden de çok sayıda yayınevi yer alıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli