Erbil Uluslararası Tiyatro Festivali’nde, bir Mısır oyunu sahnelendi

14-11-2022
Rûdaw
Etiketler Erbil Uluslararası Tiyatro Festivali Tiyatro Sanhe Oyun
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – 7’nci Erbil Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamındaki etkinlikler devam ediyor. Festival kapsamında bugün sahnelenen üç oyundan biri Mısır Tiyatrosu’ndan ‘The Meeting’ adlı oyundu.

Oyunun yazar ve yönetmeni olan Mazen Gharbawi, oyunun ardından Rûdaw’a konuştu.

İzleyicilerin ilgisinin bu çabayı göstermelerinin ana nedeni olduğunu belirten Gharbawi, “Hiwa Suad'a baştan sona kadar tüm aşamalarda yaptığı yardımlar için teşekkür ederiz. Irak Kürdistan Bölgesi'ndeki insanların olumlu tepkisinden de çok memnunum ve onlara bunun Kürdistan'a son ziyaretim olmayacağını, elbette bir daha geleceğimi söylüyorum” şeklinde konuştu.

Oyunun başaktörü İman Rajai, Erbil'deki festivale katılmaktan mutluluk duyduklarını ve gördükleri saygıyı  takdir ettiklerini ifade etti.

12 Kasım’da başlayan 7’nci Erbil Uluslararası Tiyatro Festivali, 18 Kasım’a kadar sürecek. Her gün Kültür Salonu, Medya Salonu ve Pêşewa Salonlarında üç ayrı saatte tiyatro oyunları sahneleniyor. Oyunlar ücretsiz olarak izlenebiliyor.

Festival kapsamında, Kürdistan Tiyatrosu’nun yanı sıra Türkiye, Rusya, Ukrayna, İtalya, Mısır, Tunus, Suriye, İran, Polonya, Libya, Ürdün ve Umman gibi ülkelerin tiyatro eserleri sahneleniyor.

Festival, koronavirüs ve ekonomik kriz nedeniyle üç yıldır gerçekleştirilemiyordu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli