RTÜK ödüllü filme ceza verdi

14-09-2014
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi-Türkiye Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Cannes ve Oscar ödüllü “Piyanist” filminde şiddet görüntülerine yer verildiği gerekçesiyle Diyarbakır’da yayın yapan Gün TV’ye uyarı cezası verdi.

 

Verilen cezayla ilgili Hürrüyet gazetesine konuşan RTÜK’ün Cumhurüyet Halk Partisi (CHP) üyesi Ali Öztunç, cezanın komik olduğunu savundu.

 

Ali Öztunç şöyle devam etti:

 

“Ödül almış, dünyada milyonlarca insanın izlediği, Türkiye ’de de televizyonlarda onlarca kez gösterilmiş bir filme bugün ceza verilmesi kadar gülünç bir şey olamaz. Film dünyada gelmiş geçmiş en büyük soykırımlardan birini anlatıyor. Bu RTÜK’ün farklı bir dünyada olduğunu ve farklı bir gündeminin olduğunu da gösteriyor.”

 

Yönetmenliğini Roman Polanski’nin yaptığı 2002 tarihli film, İkinci Dünya Savaşı’nda Almanların Polonya’yı işgal etmesiyle hayatı kâbusa dönen Wladyslaw Szpilman adında Polonyalı bir piyanistin öyküsünü işliyor.

 

Filmde, Yahudi olduğu halde şans eseri toplama kamplarına gitmekten kurtulan piyanistin, bir Alman subayının yardımıyla nasıl hayatta kaldığını anlatıyor. (Ajaslar)

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli