Ken Loach, İşçi Partisi'nden ihraç edildi

14-08-2021
Rûdaw
Etiketler Ken Loach Sinema İngiltere İşçi Partisi İhraç
A+ A-

Haber Merkezi  - Çok sayıda işçi filmine imza atan usta yönetmen Ken Loach, İngiltere İşçi Partisi'nden ihraç edildiğini duyurdu. Loach, "Kesinlikle cadı avı söz konusu. Starmer ve kliği asla bir halk partisine liderlik edemeyecek" diyerek tepki gösterdi.

İhraç kararını Twitter hesabından duyuran Loach, "İşçi Partisi Genel Merkezi sonunda, halihazırda ihraç edilenlere sahip çıktığım için parti üyeliğine uygun olmadığıma karar verdi" paylaşımında bulundu.

"Tasfiyenin kurbanı olan iyi dostların ve yoldaşların yanında olmaktan gurur duyuyorum" diyen Loach, "Kesinlikle cadı avı söz konusu. Starmer ve kliği asla bir halk partisine liderlik edemeyecek. Biz çokuz onlarsa az. Dayanışmayla" ifadelerini kullandı.

Kararın ardından İşçi Partisi^nin etkili isimlerinden John McDonnell, Loach’a desteğini açıkladı. Ken Loach gibi bir sosyalisti ihraç etmenin bir “utanç” olduğu belirten McDonnell, “Ken Loach’un filmleri toplumumuzdaki eşitsizlikleri teşhir eder ve bunları değiştirmek için mücadele konusunda esin kaynağıdır. Arkadaşım ve yoldaşım Ken Loach ile dayanışma içerisindeyim” ifadelerini kullandı.

Sir Keir Starmer, genel seçimlerdeki ağır yenilginin ardından parti genel başkanlığından istifa eden Jeremy Corbyn’in yerine genel başkan olmuştu.

İngiltere basınında Loach'un partiden ihraç edileceği yönünde haberler yer almıştı. 

Starmer’in başkanlığındaki İsçi Partisi son zamanlarda ihraçlarla gündeme geliyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli