Ülkücü aile Avşar'ı istemedi

14-07-2015
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye’de çekilecek olan “Veda Mektubu-Ankara Yazı”  filminde, 80 darbesinde idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu'nun annesini canlandıracak olan Kürt oyuncu Hülya Avşar'a merhumun ağabeyinden izin çıkmadı.

 

Türkiye’de 1980 Askeri Darbesi'nde 22 yaşında idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu'nun hayat hikâyesinin anlatılacağı  “Veda Mektubu-Ankara Yazı” filminde  merhumun annesini canlandırmaya hazırlanan Hülya Avşar, aileden veto yedi.

 

Mustafa Pehlivanoğlu'nun ağabeyi  Oktay Fırtına, filmin haklarını yapımcıya Avşar'ın filmde olmaması koşuluyla verdiğini söyledi.

 

Oktay Fırtına, film için iki şart öne sürdü. Biri annesi Zeynep Pehlivanoğlu'nun Hülya Avşar tarafından canlandırılmaması diğeri ise, filmin müzikleri arasında olan Ahmet Kaya'nın “Şafak Türküsü”nün kullanılmaması.

 

Sözkonusu şartları duyan Hülya Avşar ise, "Çok istiyordum ama zaten Muhteşem Yüzyıl-Kösem Sultan için anlaştım. Filmle dizinin takvimleri çakıştı. Bence Zeynep Hanım'ı Ayça Bingöl çok iyi canlandırır. Ayça Hanım'ı tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı. (Ajanslar) 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli