Mr. Dosso Dossi’den 'Ağrı Dağı' videosu: 'Amacım müziğimizi öne çıkarmak'

12-11-2023
Ferdî Sak
Etiketler Mr. Dosso Dossi Hikmet Eraslan
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Yeni çektiği video çalışmasını paylaşan “Mr. Dosso Dossi” olarak bilinen iş insanı ve DJ Hikmet Eraslan, “Amacım ve niyetim, müziğimizi öne çıkarmak. Onu modernize ediyorum, miks’liyorum” ifadelerini kullandı.

Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, çekimlerini Ağrı Dağı'nda gerçekleştirdikleri yeni videosunu paylaştı.

“Ararat Sunset” adını taşıyan 16 dakikalık videoda, Kürt dengbêj Şakiro'nun klamının yanı sıra Kürt ezgiler arka planda yer aldı.

“Mr. Dosso Dossi” olarak bilinen DJ ve iş insanı Eraslan, bir kısmını X hesabı üzerinden paylaştığı videonun çekimlerinin Ağrı Dağı’nın eteklerinde, 3200 rakımda gerçekleştirildiği bilgisini verdi.

Videoda Kürt kültürüne ait çok sayıda motif ve öğe yer alıyor.  

“Amacım müziğimizi öne çıkarmak”

Rûdaw’a konuşan Eraslan, Youtube üzerinden yayınlanan ve Ağrı Dağı’nı tanıtma amacıyla gerçekleştirdiklerini belirttiği video çalışmasına ilişkin şunları dile getirdi:

“Bu video, bizim kültürümüzü, coğrafyamızı gösteriyor.

Ağrı Dağı, Avrupa’nın en büyüğü; fakat insanlar bunu bilmiyor, nerede olduğunu bilmiyor, güzelliğini bilmiyor.

Amacım ve niyetim, müziğimizi öne çıkarmak. Onu modernize ediyorum, miks’liyorum.”

“Erbil’e gelmeyi çok isterim, orayı da tanıtmak isterim”

Öte yandan Eraslan, Kürdistan Bölgesi’ni ve Erbil’i de tanıtmak istediğini, bunun için de davet edilirse gelmek istediğini kaydetti:

“Oradaki halk da benim halkım. Onları çok seviyorum. Oraya gelmeyi çok isterim. Orayı da tanıtmak isterim.

Bunu yapabilirsem çok mutlu olurum. Belki orada bir konser veririm, bir festival düzenleriz. Neden olmasın ki.

Halkımız için elimizden ne geliyorsa yapmak lazım. Bu sevdayı içimizde taşıyoruz.”

Hikmet Eraslan kimdir?

Hikmet Eraslan 1971 yılında Doğubeyazıt'ta doğdu. İlkokulu burada bitirdikten sonra, orta ve lise eğitimini İstanbul'da, üniversiteyi ise turizm üzerine Londra'da tamamladı.

Sanata olan ilgisi Londra'da başladı. Rönesans döneminde yaşayan ve “Dosso Dossi” takma adını kullanan İtalyan ressam Giovanni di Niccolò de Luteri'ye hayranlık duydu.

İtalya'da yaşadığı dönemde bu sanatçının isim hakkını alarak, İstanbul'a döndükten sonra kurduğu şirketlerine verdi. Koleksiyonunda İtalyan ressamlara ait eserler yoğunlukta.

Eraslan, koleksiyonunda bulunan eserlerin bir kısmını, Dosso Dossi Fashion Show (DDFS) ismiyle düzenlediği hazır giyim fuarlarında sergileyerek, geniş kitlelerin sanata ilgi duymalarını amaçlıyor.

Eraslan, 2019 yılında yaptığı bir röportajda  “Dosso Dossi Fashion Show’da bu sene 50-60 milyon dolar işlem hacmi bekliyoruz. 14 yılda yaklaşık 600-700 milyon dolarlık ticaret hacmi oluşturduk” açıklamalarında bulunmuştu.

Dosso Dossi Holding bünyesinde Dosso Dossi Hotels, Dosso Dossi Fashion Show, Dosso Dossi Online, Mall Mağaza, Shoes Mağaza, Abiye Mağaza, Dosso Dossi Rezidans Villa, Sultan Salça, Dosso Dossi Kids, gibi onlarca büyük marka bulunuyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli