4’üncü kez kamera arkasında

Haber Merkezi -  Ünlü oyuncu Angelina Jolie, dördüncü kez yönetmen koltuğuna oturuyor. 

 

ABD’li yıldız Angelina Jolie'nin yeni filminde evlilik sorunlarını işlediği bildirildi.

 

Amerikalı aktrist, tam 20 yıl önce “Hackers” adlı filmde oynadığında herhalde hiç kimse onun birkaç yıl içinde dünya sinemasının büyük yıldızları arasına yükseleceğini tahmin etmemişti.

 

40 yaşındaki aktristin hareketli kariyerine şöyle bir göz atalım.

 

1999 patlama yaptığı yıl oldu

 

O yıl Angelina Jolie, 3 filmle birden beyaz perdede boy gösterdi. Aksiyon gerilim filmi Kemik Koleksiyoncusu’nda Denzel Washington ile birlikte bir polisi oynadı. Güzel oyuncu, yeni rolleri ile seyircinin beğenisini daha fazla kazandı.

 

Yardımcı rolle Oscar

 

Julie daha sonra ‘Aklım Karıştı’ (Girl, Interrpted) filmiyle büyük bir başarı yakaladı. Wynona Ryder'ın başrolde olduğu filmde psikiyatri kliniğinde kalan bir karakteri canlandırdı. Etkileyici rolüyle kısa süre sonra En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscarı’nı kazandı.

 

Lara Croft ile dünya çapında başarı

 

Aktrist iki yıl sonra dünya çapında ses getirdi. Video oyunu 'Lara Croft'un sinema uyarlamasındaki başrolüyle bir aksiyon sineması kahramanına dönüştü. Film dünyanın her yerinden izleyiciyi salonlara çekti.

 

Mülteciler için

 

Lara Croft'un Kamboçya’daki çekimleri sırasında aktrist ülkedeki insani sorunlarla da ilgilendi. Ve daha sonra bunun için çalışmaya başladı. Birleşmiş Milletler için çeşitli görevler aldı. Mültecilere yardım için siyasilerle defalarca görüştü. Fotoğrafta 2015’de Myanmar’da Aung San Suu Kyi ile görülüyor.

 

İki dünya

 

Bazı insanlar başta Jolie’nin çalışmalarına belli bir şüpheyle yaklaştı. Bir yandan sosyal görevlerde bulunurken diğer yandan erotik film “Original Sin” (2001) gibi parlak Hollywood yapımlarında boy gösterdi. Bazı seyirciler için bu birbirine uymayan bir durumdu.

 

Hem sinema hem sosyal görevler

 

Ama ABD’li aktrist iki dünyayı birleştirmeyi başardı. Sosyal ve politik çalışmaları kalıcı oldu ve bu konuda saygı kazandı. Tarihi “Alexander” (2004) filminde olduğu gibi çekici görüntüsüyle sonraki yıllarda sinema piyasasındaki değerini artırdı.

 

'Rüya çiftin' filminden bir sahne

 

2005 yapımı “Mr. & Mrs. Smith” filminin Angelina Jolie için iki sonucu oldu. Bir yandan film dev bir ticari başarı elde ederken diğer yandan aktrist rol arkadaşı Brad Pitt ile yakınlaştı. Daha sonra Hollywood’un ‘rüya çifti’ oldular.

 

Büyük buluşmalar

 

Filmleri ve insani görevleri için yaptığı sayısız seyahatlerde geçen yıl Kraliçe Elizabeth ile olduğu gibi dünyanın hemen hemen bütün büyük isimleriyle bir araya geldi. Ve ABD’li aktrist, her zamanki gibi rolünü mükemmel oynadı.

 

Alman kökenleri

 

Beş yıl önce gösterime giren Oscar ödüllü Alman yönetmen Florian Henckel von Donnersmarck'ın filmi “Turist” çok iyi eleştiriler almadı. Jolie ve rol arkadaşı Johnny Depp de filmi pek kurtaramadı. Ama film ticari açıdan başarılı oldu. Bu arada Angelina Jolie’nin ailesinde Alman kökenleri de var.

 

40 yaşında zirvede

 

Aktris uzun zamandan beri Hollywood ve dünya sinemasında kalıcı bir yer edindi. Medyanın kendine malzeme yapmasına, bazı eleştirmenlerin alaylarına karşı Jolie hep soğukkanlı davrandı. Hatta Papa’nın dünyasına bile yakıştı. (Ajanslar)