Hayali Hamayil Barzani’nin hayatını yazmak

08-04-2017
Ahmet Aslan
Etiketler Kürt yazar Rojbin Özkan Kürt lideri Mela Mustafa Barzani Hamayil Barzani
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürt yazar Rojbin Özkan, Kürt lideri Mela Mustafa Barzani'nin eşi Hamayil Barzani’nin hayatını yazmak istediği söyledi.

 

Rûdaw’a konuşan Rojbin Özkan, Mela Mustafa Barzani’nin hayatını okuduğunu ve çok etkilendiğini belirterek, “Eşi Hamayil Barzani’nin hayatını yazmak istiyorum” dedi.

 

Hamayil Barzani’nin Kürt kadın tarihi açısından çok önemli bir isim olduğunu ifade eden Özkan, şöyle devam etti:

 

“Güney Kürdistan mücadelesinin sembol ismi Mela Mustafa Barzani’nin verdiği mücadeleyi ve yaşadığı zorlukları biliyoruz.

 

Mela Mustafa Barzani’nin her zaman yanında olan eşi Hamayil Barzani hakkında ise çok az şey biliniyor.

 

Kürt kadınlarına bu mücadale insanının eşini ve eşinin yaşadıklarını anlatmak biz kadın yazarların görevi olmalı diye düşünüyorum.”

 

 

Nûbihar, Nupelda, Péngav, Peyam, Heftreng ve Keskesor gibi dergilerde Kürtçe yazılar yazan Rojbin Özkan İstanbul’da yaşıyor.

 

Kürtçe çocuk edebiyatı ve Kürt kadınlarıyla ilgili çalışmalara imza atan yazar, 3 yıl boyunca Nûbihar dergisinde “Nûbihara zarokan” isimli çocuk sayfasının editörlüğünü yaptı.

 

Yazarın “Zarokén Heskifé” (Hasankeyfin Çocukları) isimli Kürtçe kitabı Artuklu Üniversitesi’nde Kürtçe Çocuk Edebiyatı dalında yardımcı ders kitabı olarak tavsiye edildi.

 

Yazarın ayrıca Hz. Asiye, Hz. Hacer, Hz. Meryem, Hzç Hatice, Hz. Fatıma ve Hz. Ayşe'nin hayatlarını anlatan  “Stérkén Bihîşté” (Cennetin Yıldızları) adında kitabı bulunuyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli