Rastak grubu İstanbul’da konser verecek

06-12-2023
Serif Ozberk
Serif Ozberk
Etiketler Rastak İran Rojhılat İstanbul
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Çağdaş halk müziği grubu olarak tanınan "Rastak", İstanbul’da Yelda Gecesi’nde Azeri sanatçı Çinare Melikzade’nin katılımıyla bir konser verecek.

Solistleri Rojhılat’tan (Doğu Kürdistan) olan İran müzik grubu Rastak, İstanbul’da 21 Aralık’ta konser verecek.

Rastak grubunun menajeri Behzad Pournaghi, konsere ilişkin Rûdaw’a bilgi verdi.

Pournaghi, konserin 21 Aralık’ta saat 20:00’de Beşiktaş ilçesinde bulunan MKM Atilla İlhan Salonu’nda gerçekleşeceğini belirtti.

Azeri sanatçı Çinare Melikzade’nin de konsere katılarak Rastak’ın 5 parçasını seslendireceğini belirten Pournaghi, kendilerinin de kendi tarzlarında Melikzade’nin bir parçasını seslendireceklerini dile getirdi.

Konsere dair konuşan Pournaghi, şunları kaydetti:

“Yelda Gecesi’nin kutlama konserine sizleri davet ediyoruz. Bizler, o gecenin kültürel zenginliğini ortaya koyacak konserden keyif almanızı istiyoruz.

Müzik ve halayla dolu konser, halkın hatırında uzun süre yer tutacak.”

Konserin biletleri biletix.com üzerinden ulaşılabiliyor.

Rastak grubu

Rastak, Rojhılat’ın ve İran’da bulunan tüm halkların kadim parçalarını ve folklorik şarkılarını modern bir tarzda söylüyor.

Kürtçe, Farsça, Arapça, Türkçe ve İran'da konuşulan etnik dillerde parçalar seslendiren grup, dünyanın pek çok yerinde çok sayıda festivale katıldı.

İlk albümünü 2007 "Rangvarehaye Kohan" adıyla çıkaran grup, daha sonra 2010'da "Hameye Aghvame Man", 2013 yılında ise "Sornaye Norouz" ve "Miane Khorshidhaye Hamisheh" adlı albümlerini çıkardı.

Çalışmalarına 1997 yılında başlayan grup, İran, İngiltere, Avusturya, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda, İsveç, ABD, Kanada, Avustralya, Hindistan, Japonya, Malezya, Şili, Polonya, Türkiye, Gürcistan, Belçika, Umman, Beyaz Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere dünyanın birçok yerinde konser verdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli