Elif Şafak: Kürtçe yazmak istiyorum

03-07-2016
Rûdaw
Etiketler Elif Şafak Kürtçe Roman HDP Erdoğan
A+ A-

Haber Merkezi - Türk  yazar Elif Şafak, Kürtçe roman yazmak istediğini söyledi.

 

Cumhuriyet gazetesine konuşan Elif Şafak, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde “yarım kadın” açıklamasına ilişkin şöyle konuştu:

 

“Benim annem dul bir kadın. Boşanmış bir kadının kızı olarak yetiştirildim ben. Laiklik aleyhine sarf edilen laflardan da son derece rahatsızım. Kadını eve iten, anneliğe indirgeyen üslubu da son derece kınıyorum.”

 

Elif Şakaf, “Seçim sandığında çoğunluğu alabilirsiniz ama bu sizi demokrat yapmaz” dedi.

 

Kürt sorununa da değinen Şafak, “Çözüm sürecinin yıkılması yaşadığımız en büyük trajedilerden biri. Bundan büyük endişe duyuyorum. Çözüm sürecinin canlanması herkes için, gelecek nesiller için, sivil halklar için çok önemli” diye konuştu.

 

“HDP’li vekillerin parlamentodan atılması Türkiye için çok vahim bir hata” diyen Türk yazar, “Bu insanlara oy veren milyonlarca kişi var. Onların temsil hakkını aldığınız zaman her şey çok daha kötü olur. 90’ları yaşadık, o dönemki şiddeti nasıl unutabiliriz?” diye sordu.

 

Bu arada, dil konusunda da “çok takıntılı” olduğunu belirten Şafak, şöyle devam etti:

 

“Ben 19. yüzyıla ait buluyorum bu milliyetçi kalıpları. Başka dillerde de rüya görebilirim, âşık olabilirim, hayal kurabilirim. Niçin bu olmasın? Gönül isterdi Kürtçe yazabileyim. Keşke yazabilseydim Rusça da, Çince de.”

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli