Rûdaw tarafından hazırlanan film 4 uluslararası ödül aldı

Erbil (Rûdaw) – Rûdaw Medya Grubu belgesel ekibi tarafından hazırlanan ve üç Ezidi Kürt kız kardeşin hayatını anlatan “Kani Spi” (Ak Çeşme) filmi, dört ayrı uluslararası film festivalinde ödüle layık görüldü.

Yönetmenliğini Hesrew Hemekerim’in yaptığı Kani Spi adlı belgesel film, babları ve kardeşleri IŞİD tarafından katledildikten sonra kaçırılıp “savaş ganimeti” olarak satılan üç Ezidi kız kardeşin hikayesini anlatıyor.

Rûdaw Medya Grubu belgesel ekibi tarafından hazırlanan filmin süresi 27 dakika. Film ismini Ezidilerin kutsal tapınağı Laleş’ten alıyor. Laleş’teki Kani Spi yani Ak Çeşme, yeni doğan çocukların vaftiz edildiği çeşmenin adı. Aynı zamanda IŞİD’den kurtarılan kadın ve çocuklar da bu çeşmeden mesh edilerek geçmişlerinden ve acılarından arındırılıyor.

Filmin son bir yıl içerisinde İtalya, Hırvatistan, Lübnan ve Amerika’daki 5 farklı uluslararası film festivalinde gösterime girdiğini belirten yönetmen Hewrew Hemekerim, dört festivalden ödülle döndüklerini söyledi.

Hemekerim ayrıca Ekim ayında İtalya ve İran’da düzenlenecek iki festivalde daha filmin gösterileceğini belirtti.

Kani Spi filmi şu ana kadar İtalya’da Prisma ile Roma festivalleri ve Amerika’da Coin Film Festivali’nde en iyi kısa film, Lübnan Uluslararası Bağımsız Film Festivali’nde ise en iyi yabancı kısa film ödüllerini aldı.