Erbil - Bodrum Hattı

01-09-2016
Rûdaw
Etiketler Yurda Kaya Avesta Yaşar Kaya Bodrum Mustafa Barzani
A+ A-

Haber Merkezi - Bu yılın 9 Mart tarihinde hayatını kaybeden Kürt siyasetçisi Yaşar Kaya’nın eşi Yurda Kaya’nın kaleme aldığı “Erbil-Bodrum Hattı” adlı kitap Avesta Yayınları arasında çıktı.

 

Kaya Ailesi 90’lı yıllarda politik sürgünlerden dolayı diğer birçok aile gibi parçalandı, hayatları birkaç ülke ve sınır arasında bölündü. 2000’li yılların ortalarında Güney Kürdistan’ın başkenti Erbil’de biraraya gelebildiler.

 

Yurda Kaya, bütün o sancılı dönemi, gidiş - gelişleri, daha önce kitaplardan okuduğu o hayal ülkeyi, Kürdistan’ı, tarihi bilgiler eşliğinde dünü ve bugünü harmanlayarak yazdı.

 

Yazar, şöyle diyor:

 

“Bir zamanlar gecenin karanlığında gencecik insanları ansızın evlerinden alıp, diri diri toprağa gömen bir ülkedeki diktatörün varlığından sözederdi babam, ben daha çocukken. Takvim yaprakları 1 Mart 2003’ü gösterdiğinde, Irak’ta diktatör devrildi.

 

Bu kitapta, karanlıklar ülkesindeki insanların aydınlanmasında ve Kürdistan bayrağının dalgalanmasında önemli rolü olan Mela Mustafa Barzani’nin özgürlük mücadelesini anlatmak istedim.”

 

192 sayfadan oluşan kitap 17 TL etiketiyle raflarda yer aldı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli