Altın Portakal’daki sansür krizi çözüldü, ‘Kanun Hükmü’ seçkiye geri alındı

28-09-2023
Etiketler Kanun Hükmü Film Sansür Altın Portakal Antalya
A+ A-

Haber Merkezi - "Kanun Hükmü" adlı belgeselin gösterimden kaldırılması nedeniyle çok sayıda yönetmen ile jüri üyelerinin protesto ettiği Altın Portakal Film Festivali yönetimi, filmi yarışma seçkisine geri aldığını duyurdu.

Filmde KHK ile görevlerinden atılan iki memurun mücadelesi anlatılıyor.

"Kanun Hükmü" adlı belgeselin, yarışma seçkisinden çıkarılmasının ardından çok sayıda sanatçı tepki göstermişti. Tepkilerin ardından açıklama yapan Altın Portakal Film Festivali yönetimi şöyle dedi:

“22.09.2023 tarihinde yapılan duyuru ile 60. Antalya Altın Portakal Film festivali Ulusal Belgesel Film Yarışması seçkisinden çıkarılan "Kanun Hükmü" adlı belgesel filmde yer alan kişi ile ilgili yargılama sürecinin devam etmediği tarafımızca belgelendiği için filmin yarışma seçkisine geri alınmasına karar verilmiştir."

Sansüre tepki gösteren 20 jüri üyesi, film yeniden seçkiye alınıncaya kadar festivalden çekildiklerini duyurmuştu.

Ayrıca Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Belgesel Film Yarışması ve Ulusal Kisa Metraj Film Yarışması’nda yer alan filmlerin yönetmenleri ve yapımcıları filmlerini programdan çekme kararı almıştı.

Festival yönetiminin filmi yarışma seçkisine geri aldığını açıklaması üzerine jüri ve 29 filmin bugün geri dönmesi bekleniyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli