12 yaşında Altın At Ödülü alarak tarihe geçti

26-11-2023
Etiketler Audrey Lin Altın At Tayvan Çin
A+ A-

Haber Merkezi - Tayvanlı aktris Audrey Lin, 60’ıncı Altın At Ödülleri'nde “Sorunlu Kız” rolüyle “En İyi Başrol Kadın Oyuncu” ödülüne layık görüldü. Lin bu ödüle layık görülen en genç oyuncu olarak tarihe geçti.

Avustralya'da doğup Tayvan'da büyüyen Audrey Lin, aktris Audrey Lin, “Sorunlu Kız” fimindeki rolü ile “En İyi Başrol Kadın Oyuncu” ödülünü kazandı.

Dahi çocuk, annesinin öğretmeniyle olan evlilik dışı ilişkisiyle başa çıkmaya çalışan bir kız öğrenciyi canlandırarak Altın At tarihinde en iyi kadın oyuncu kazanan en genç oyuncu oldu.

Törende “En İyi Film” ödülü Çinli yönetmen Huang Ji'nin “Stonewalling”ine giderken, “En İyi Yönetmen” ödülü ise Hsiao Ya-Chuan'a verildi.

Çinli aktris Hu Ling, Çin'in siyasi gerginlikler nedeniyle ödül gösterisini boykot ettiği 2019'dan bu yana Tayvan'da düzenlenen Altın At Ödülleri töreninde kırmızı halıda yürüyen ilk Çinli film yıldızı oldu.

Pekin, Tayvanlı bir yönetmenin 2018'de yaptığı kabul konuşmasında Tayvan’ın bağımsızlığına vurgu yapmasının ardından sanatçıların “Tayvan’ın Oscarı” olarak adlandırdığı Altın At'a katılmasını yasakladı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli