İspanyol grup Süleymaniye'de flamenko konseri sunacak

Erbil (Rûdaw) – Zahawi Müzik Evi, yılın son konserini Süleymaniye’de İspanyol sanatçıların flamenko müziği ve dansı ile dolu bir konserle gerçekleştirecek.

Kürt sanatını dünyaya tanıtmak ve dünyanın değişik ülkelerinden sanatçıları Kürdistan’da ağırlamak amacıyla 2021 yılında Zahawi Müzik Evi, 2023’ün son konserinde Süleymaniye’de müzikseverlerin karşısında olacak.

Zahawi Müzik Evi’nin kurucusu Hejar Zahawi, bu yıl Kürdistan’ın tüm şehirlerinde konserler icra ettiklerini, ulusal ve uluslararası sanatçıları, müzik gruplarını davet ettiklerini anımsattı.

Zahawi, yılın son konserinde Süleymaniye’de İspanyol grubu ağırlayacaklarını ve müzikseverlere flamenko müziği ve dansını sunacaklarını söyledi.

İspanyol sanatçılar Lucia La Bronce, Inma la Cabonera, Chechu Siera, David Caro, Javier Teruel ve Hejar Zahawi’nin yer alacağı konser, Süleymaniye’deki Sanat Binası’nda bugün akşam saat 19:00’da başlayacak. Rûdaw Medya Grubu diğer konserlerde olduğu gibi bu konserin de medya sponsorluğunu yapıyor.

Hejar Zahawi, gelecek yıl daha farklı ve zengin projelerle müzikseverlerin karşısına çıkacaklarını söyledi.

Zahawi, 20 Haziran 2019'da Erbil Kalesi'nde Rûdaw Medya Grubu’nun sponsorluğunda dünyaca ünlü müzisyenlerin katıldığı “Nergis Kentleri Konseri” düzenlemiş ve kaleyi dünyaya tanıtmıştı.

Sanatçı Hejar Zahawi, müzikseverler için konserler ve ustalık kursları düzenlemek, Kürt sanatını dünyaya tanıtmak amacıyla 2021 yılında Zahawi Müzik Evi’ni kurmuştu.

Başkan Neçirvan Barzani iki yıl boyunca Zahawi Müzik Evi tarafından düzenlenen konserlere destek sundu.