Erbil’de Kimlik Arayışı Sergisi

26-02-2023
Etiketler Şara Reşid Erbil Kimlik Arayışı Sergisi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Ressam Şara Reşid, 25 tablodan oluşan çalışmalarını Erbil’de, Kimlik Arayışı Sergisi’nde sanatseverlerle buluşturuyor.

Reşid, Rûdaw’a yaptığı açıklamada Kimlik Arayışı Sergisi’ndeki 25 tablosunun son çalışmalarının bir kısmı olduğunu aktardı.

1974 yılında Süleymaniye'de doğan Şara Reşid, bugüne kadar Kürdistan’da ve Kürdistan dışında birçok sergi düzenledi.

“İnsanın çarpıtılan kimliğinin arayışında dolaştım”

Tablolarındaki sanatsal arayışa ilişkin konuşan Ressam, “İnsanlıkta meydana gelen çok hızlı değişimlerin yanı sıra savaş ve toplumsal değişimler gibi çeşitli nedenlerle fiziksel ve zihinsel baskı altında olan ve yok olma durumunda olan insanların durumunu ifade eden, farklı durumlarda görülen muğlak formlar aracılığıyla benliğin ve kimliğin, insanın gerçek kimliğinin, günden güne kaybolan ve çarpıtılan kimliğinin arayışında dolaştım” dedi.

Birçok ressam ve sanatseverin katılımıyla dün başlayan sergi, Hêlan Projesi kapsamındaki sanatsal aktivitelerden biri.

Hêlan; Irak'taki Alman Goethe Enstitüsü’nün, Framing School for Journalistic Photography ve Save Gallery ile ortaklaşa yürüttüğü bir sanat projesidir.

2021’de bu yana devam eden ve Kürdistan Bölgesi ile Irak’taki sanatçıları desteklemeyi amaç edinen Hêlan Projesi kapsamında sergiler, kurslar, atölyeler, konserler ve canlı müzik gibi sanatsal etkinlikler düzenleniyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli