Iğdırlı fenomen Saime Arga: Kürtsün yapamazsın dediler, dinlemedim

25-06-2023
Ferdî Sak
Saime Arga
Saime Arga
Etiketler Saime Arga Sosyal Medya Fenomen Iğdır TikTok
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Iğdırlı sosyal medya fenomeni Saime Arga, toplum tarafından eleştirildiğini ancak buna rağmen kendi işine baktığını söyledi. Arga, “Kürt kadınları kendi ayakları üzerinde durabilmeli” dedi.

Saime Arga, diğer adıyla Meta Saime (Saime Hala) tandırda ekmek pişirirken, çobanlık yaparken veya evin hizmetkarı eşeğe banyo yaptırırken çekip sosyal medyada paylaştığı kısa videoları ile tanınıyor.

Iğdırlı Arga, gönderilerinin çoğunu Serhat bölgesinin otantik Kürtçesi ile anlatıyor. Paylaşımları yüz binlerce takipçi tarafından beğeniliyor.

Rûdaw TV’a konuşan Arga, sosyal medya serüveninin oğlunun tandır başında çektiği bir video ile başladığını söyledi.

Bir ev kadınının sosyal medyada fenomen olmasının toplum tarafında yadırgadığını anlatan 43 yaşındaki Arga, "Sosyal medyada sen Kürt kadınısın dediler, beni çok eleştirdiler ama dinlemedim. Çevrem de yüzüme söylemiyor ama beni yadırgadıklarını biliyorum. Ben de bir Kürdüm ve Kürt kadınlarını temsil ediyorum. Tüm Kürt kadınları kendi ayaklarının üzerinde dursun" dedi.

Arga’nın bir çok videosunda oğlu 7 çocuğundan biri olan Yakup da yer alıyor. Yaklaşık 3 yıldır sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapan Arga, bu işi yaparken eşinin kendisine karışmadığını belirtti.

TikTok’ta 246 bin, Instagram’da 50 bin ve YouTube’tan da 27 bin kadar takipçisi var.

Fenomen olmanın kendisi için özel bir anlam ifade etmediğini dile getiren Saime Arga, sadece doğal olmak istediğini ve sosyal medyadan elde ettiği kısıtlı gelirle ailesinin geçimine yardım etmek istediğini söyledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli