ALMANYA - Kürt filmleri için yeni bir buluşma gerçekleşiyor

23-03-2024
Hemin Abdullah
Etiketler Emir Taha Almanya Kürt Sineması
A+ A-

Diaspora (Rûdaw) - Önümüzdeki ay Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde Kürt filmleri için bir etkinlik düzenlenecek. Düren kentinde gerçekleşecek olan etkinlikte çok sayıda Kürt filminin gösterilmesi bekleniyor.

Rûdaw TV’de Diaspora programının konuğu olan Kürt Filmleri Buluşmasının organizatörü Emir Taha, “Bizler Düren Kürt Kültür Derneği olarak 2 yıldan fazla bir süredir faaliyet yürütüyoruz. Newroz, Enfal gibi etkinlikler düzenliyoruz. Bu defa farklı bir şey gerçekleştirmek istedik. Burada düzenlenen festivaller sürekli Berlin’de veya Almanya’nın doğusundaki kentlerde oluyordu. Biz de batıda da böyle bir şey yapalım dedik. Biliyorsunuz, burada birinin böyle bir festivale katılması için Düren’den 6-7 saat Berlin’e kadar seyahat etmesi gerekiyor” dedi.

Bu çerçevede Kürt filmleri için bir buluşma organize ettiklerini dile getiren Taha, “Buluşmaya ilgi yoğun oldu. Şu ana kadar 39 film başvuru yaptı” diye anlattı.

Buluşmanın sinemanın unutulmaz ismi Kürt yönetmen Yılmaz Güney’in doğum günü olan 1 Nisan tarihinde başlayacağını belirten Emir Taha, 3 gün boyunca filmlerin gösterileceğini ve jüri tarafından değerlendirilen filmlere ödüller verileceğini söyledi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli