Japonlar Kürt sanatçı Serdar Canan’ın konserlerine büyük ilgi gösterdi

17-10-2023
Ferdî Sak
Serdar Canan
Serdar Canan
Etiketler Serdar Canan Japonya Erika Oyda Konser Kürtçe
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Japonya’da 3 kentte 4 ayrı konser düzenleyen sanatçı Serdar Canan, sazı ve müziği ile konuklarına keyifli anlar yaşattı.

Bir haftadan fazla bir süredir Japonya’da bulunan Hakkarili sanatçı Serdar Canan, burada bir dizi konser düzenledi.

Konsere katılanlar sanatçı Canan’ın müziği eşliğinde halay tuttu, parçalarına eşlik etti.

Rûdaw’a konuşan Canan, “Kyoto, Osaka ve Hiroşima’da dört konser gerçekleştirdik. Japonlar konukların sayısı daha fazlaydı. Doğrusu ben de şarkılarımın daha çok Japonlar tarafından dinlenilmesini istiyordum. Ayrıca ülkede yaşayan Kürt toplumu da kendi kültürünü sevip sahip çıkıyor. Ama ben Kürt kültürünü ve müziğini daha çok Japonlara ulaştırmak istedim” dedi.

Konserlerde Kürt müziğinin değişik makamlarında şarkılar seslendiren sanatçı ayrıca ünlü sanatçı Hasan Şerif’in Halepçe ve Hiroşima’yı anlatan “Kaxazek ji Hiroşima” (Hiroşima’dan Mektup) parçasını da seslendirdi.

Canan, “Biz Kürtler için Hiroşima’nın ayrı bir önemi var. Büyük sanatçı Hasan Şerif yıllar önce (Halepçe’nin Irak’ta Baas rejimi tarafından kimyasal silahlarla bombalandığı dönemde) Hiroşima şarkısını söylemişti. Ben de bu şarkıyı ikinci defa seslendirdim. Bunun için de çok gururluyum” diye konuştu.

Konser Japon sanatçı Erika Oyda tarafından organize edildi.

Sanatçı Serdar Canan, Kürt müziğini tüm dünyaya tanıtmak istediğini belirtti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli