16. Erbil Uluslararası Kitap Fuarı kapılarını açtı

17-04-2024
Etiketler Erbil Erbil Uluslararası Kitap Fuarı Kitap Sîtav Yayınları Avesta Yayınevi Nûbihar Yayınevi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - 16. Erbil Uluslararası Kitap Fuarı kapılarını kitapseverlere açtı. “Okuyun, zekanız yapay değildir” sloganı ile gerçekleştirilen ve 10 gün sürecek olan fuara 22 ülkeden 300 yayınevi katılıyor.

Bu yıl 16’ncısı düzenlenen Erbil Uluslararası Kitap Fuarı’nın açılışını önceki yıllarda olduğu gibi Başkan Mesud Barzani yaptı. Açılışa Erbil Valisi Omid Xoşnav, İletişim ve Ulaştırma Bakanı Ano Cewher ve Diyanet İşleri Bakanı Piştiwan Sadık  da katıldı. Başkan Barzani, açılışın ardından stantları gezdi ve konuklarla sohbet etti.

17-27 Nisan tarihleri arasında Sami Abdurrahman Parkı’ndaki Erbil Uluslararası Fuar Salonunda gerçekleşen her gün 10:00 ila 20:00 saatleri arasında açık olacak.

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Bölgesi Yayıncılık Genel Müdürü Şervan Abdullah, bu yılki fuara yerli ve yancı 300 yayın evinin katılacağını ve fuarda 1,5 milyona yakın kitap sergileneceğini söyledi.

Bu yılki fuar, Almada Medya, Kültür ve Sanat Vakfı tarafından Kürdistan Bölgesi Kültür ve Gençlik Bakanlığı işbirliğiyle düzenleniyor.

Erbil Uluslararası Kitap Fuarı Direktörü Ihab Kaisi de, “Bu yılki fuar ‘Okuyun; Zekanız yapay değil' sloganıyla gerçekleştiriliyor. Fuara Kürdistan Bölgesi, Irak, Türkiye, Arap ülkeleri ve yabancı ülkelerden 300'ün üzerinde yayınevi katılacak. Bilim, edebiyat ve sanatın çeşitli alanlarında 1,5 milyona yakın kitap okurlarla buluşacak” dedi.

Kaisi 10 gün boyunca fuar programı kapsamında değişik seminerler, kitap imza günleri, müzik geceleri, sanatsal etkinlikler düzenleneceğini söyledi.

 Ihab Kaisi, “Okumayı teşvik amacıyla bu yıl fuarda kitaplarda yüzde 50'nin üzerinde indirim yapılacak. Ayrıca Erbil içinden veya diğer şehir ve illerden gelenlerin fuara erişimini kolaylaştırmak amacıyla ulaşım firmalarının desteğiyle indirim yapılacak” diye belirtti.

Fuara Türkiye’den de Avesta, Nûbihar, Sîtav gibi tanınmış Kürt yayınevleri de katılıyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli