Berlinale'e katılan ünlü oyuncular deneyimlerini Rûdaw’a anlattı

17-02-2024
Etiketler Berlin Uluslararası Film Festivali'ne (Berlinale) Greta Fernandez Sebastian Stan Aaron Schimber Adam Pearson
A+ A-

Berlin (Rûdaw) – Yıldızlar geçidine sahne olan Berlin Uluslararası Film Festivali'ne (Berlinale) katılan dünyaca ünlü oyuncular, yaşadıkları deneyimi Rûdaw mikrofonlarına anlattı.

74. Berlin Film Festivali (Berlinale), 15 Şubat günü, başrolünde Cillian Murphy'nin oynadığı drama filmi "Small Things Like These"in gösterimi ile başladı.

Avrupa'da yılın ilk büyük film festivalde bu yıl 200'e yakın film gösterilecek. Rûdaw ekibi bu önemli kültürel etkinliği yerinde takip ediyor.

Rûdaw muhabiri Peyam Serbest’e konuşan ünlü İspanyol oyuncu Greta Fernandez, “Bu festivale bayılıyorum. Beş yıl önce başka bir film için buradaydım. Şimdi yine geri döndüm, etrafım çok güzel ve benzersiz aktörlerle dolu, bu benim için bir rüya gibi” dedi.

Festivale uzun metrajlı korku filmi A Different Man’ın galası ile katıldığını belirten Fernandez, “Bu bizim için özel bir an. Filmi henüz izlemedim, sadece tadını çıkarmak istiyorum. Atmosferi çok seviyorum ve beğeneceğimden eminim çünkü eşsiz bir yönetmenler birlikteyim” diye ekledi.

Festivalin internet sitesinde, “Berlinale, sanatsal keşif ve eğlencenin eşsiz bir mekanıdır. Her yıl dünyanın dört bir yanından on binlerce ziyaretçinin ilgisini çeken, dünyanın en büyük halka açık film festivallerinden biridir. Film endüstrisi ve medya için Şubat ayının on bir günü aynı zamanda yıllık takvimdeki en önemli etkinliklerden biri ve vazgeçilmez bir ticaret forumudur” diye belirtiliyor.

Rûdaw’a konuşan Rumen-Amerikalı aktör Sebastian Stan de “Buradaki insanlar harika, uzun zamandır görmediğim insanlar var, yedi yıl önce tanıştığınız birini gördüğünüzde çim olduğunu çıkarmak çok zor” şeklinde konuştu.

Stan, “Sanırım uzun zaman önce burada izlediğim ilk film ‘Shutter Island’dı. Daha sonra sinemaya girebildim ve şimdi burada içinde oynadığım film için hazır bulunmak harika bir deneyim. Bu çok özel ve bu kadar çok insanın burada olmasından dolayı çok memnunum. Yönetmenimiz Aaron bunu çok spesifik hale getirmek istedi. Adam ve aktristimiz çok iyi oyunculardı” sözleri ile duygularını dile getirdi.

Yönetmen Aaron Schimberg de “Sanırım bu dünyanın en iyi festivali ve burada bulunmaktan gurur duyuyorum” dedi.

“Kendi filminle buradasın, öngörün nedir?” sorusuna Aaron Schimber “Hiç bir öngörüm yok, umarım herkes beğenir, bakalım nasıl olacak” diye yanıt verdi.

Aaron Schimberg, festivalin önemini ise, “Bence bu dünyanın en iyi festivali ve burada olduğum için mutluyum, burada durduğuma inanamıyorum” sözleri ile dile getirdi.

Festivalin açılışında konuşan Berlin Belediye Başkanı Kai Wegner, Berlinale’in festivalinden fazlası olduğunu belirterek,  “Berlinale çeşitlilik, özgürlük, demokrasi, kozmopolitizm ve uyum anlamına gelir” diye konuştu.

Rûdaw’a  konuşan ünlü İngiliz aktör Adam Pearson da, festival hakkındaki duygularını, “Bu çok eşsiz bir şey, buraya ilk gelişim ve insanların filmi izlemesinden mutluyum. Önümüzdeki iki saatin nasıl geçeceğini bilmiyorum, bir yandan tereddüt, diğer yandan büyük bir gurur duyuyorum. Burada olmaktan onur duyuyorum, yarışın içindeyiz ve ödülü kazanıp kazanamayacağımızı bilmiyoruz. Ailem burada ve bu harika, burada olmaktan onur duyuyorum” sözleri ile dile getirdi.

Pearson, Rûdaw muhabirinin, “Kürdistan’da çok sayıda hayranınız var, onlar için bir şeyler söylemek istermisiniz?” sorusu üzerine, “Harika bir duygu, umarım insanlar filmimi beğenir, bu harika olur. Eğer beğenmezlerse bu konuda ne yapabilirim ki? En önemlisi de buradayım. Çok teşekkür ederim” sözlerini sarf etti.

Jüri üyeleri arasında yönetmen Brady Corbet, Hong Kong’lu sinemacı Ann Hui, Christian Petzold, İspanyol yönetmen Albert Serra, İtalyan aktris Jasmine Trinca ve Ukrayna’lı yazar Oksana Zabuzhko'nun bulunduğu festival, 25 Şubat'a kadar devam edecek.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli