Hollanda'daki Kürtler konserde buluşuyor

11-11-2023
Hollanda'da Kürtçe konser
Hollanda'da Kürtçe konser
Etiketler Diaspora Kürtçe konser Seçim Hollanda
A+ A-

Haber Merkezi – Hollanda’nın Arnhem şehrinde diasporada yaşayan Kürtler ve dostları için bir dizi etkinlik düzenlenecek.

Kürtçe eserlerin seslendirileceği etkinlikte, Kürt edebiyatında tanınmış şairlerin şiir dinletisi gerçekleştirilecek. 

Düzenlenecek etkinlikte 22 Kasım’da Parlamento seçimlerinde aday olan Kürtlerin desteklenmesinden bahsedilecek.

Rûdaw’ın Diaspora programına bağlanan etkinliğin organizatörü Ferzin Bapiri, Kürt sanatçıları ve ozanlarının katıldığı konsele,  Hollandalıları Kürt edebiyatı ve kültürüyle daha yakından tanıştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Lost Land Şirketini kuran Ferzin Bapiri, uzun süredir ülkesinden uzakta yaşayan Kürtlerin ülke hasretini gidermeye çalışacaklarını sözlerine ekledi. 

Ferzin Bapiri, "Konserin diğer bir amacı da Hollanda ve Avrupa’daki Kürtleri bir araya getirmek. Burada yaşayan dört parça Kürdistanlı Kürt sanatçıların kendi sanatlarını icra etmelerine zemin hazırlamak. Yetenekli ve genç sanatçı Miran Ali konsere katılacak ve eserlerini seslendirecek. Ayrıca şair Şawez Ubeydi'nin yanı sıra Kürt şairler etkinlikte şiirlerini okuyacaklar” ifadelerini kullandı.

22 Kasım'da düzenlenecek genel seçimlerde adaylığını açıklayan Hewre Behnemi ise Kürtlerden oy isteyecek. 

Aynı zamanda Lost Land'in direktörü olan Ferzin Bapiri, "Hollanda'daki Kürt adayların parlamentoya girmelerini destekleyeceğiz" dedi.

Babiri, konserin, Almanya sınırına yakın Hollanda'nın Arnhem şehrinde yapılacağını, Almanya ve Belçika'da yaşayan Kürtlerin rahatlıkla ulaşıp katılabileceklerini anlattı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli