Uluslararası 10. Duhok Film Festivali start aldı

Erbil (Rûdaw) – Uluslararası 10. Duhok Film Festivali start aldı. Festivale 50'si Kürt olmak üzere çeşitli ülkelerden 116 film katılıyor.

Uluslararası 10. Duhok Film Festivali 9-16 Aralık tarihleri arasında “Kürt Dili” şiarıyla başladı. Kürdistan Bölgesi’nin Duhok kentinde düzenlenen festivale bu yıl 50’si Kürt, 66’sı yabancı 34 farklı ülkeden 116 film katılıyor.  

Açılışta bir konuşma yapan Duhok Valisi Ali Teter, yaşana ekonomik krize rağmen Kürdistan Bölgesi hükümetinin Uluslararası 10. Duhok Film Festivali’nin devamı için desteklerini sürdüğünü söyledi.

Kürt yönetmen Sahim Omer Khalife’nin “Bağdat’ın Messi’si” isimli filminin gösterime girmesiyle festival start aldı.

Rûdaw’a konuşan Duhok Film Festivali Basın Sözcüsü Hesen Arıf, festivalde yer alacak filmleri değerlendirecek jüri heyetinin 6 tanınmış kişiden oluştuğunu dile getirdi.

Hesen Arıf festivale bu yıl 50’si Kürt 116 filmin gösterime gireceğini belirterek “Geçtiğimiz yıl 98’i yabancı 40 Kürt filmi katılmıştı. Bu yıl Kürt filmi 50’ye yükseldi” dedi.

Bir hafta sürecek olan festivalde 116 film ödül almak için yarışacak. Festivalin en önemli ödülü ise Yılmaz Güney Özel Ödülü.