‘Kör Nokta’ ilk defa Erbil’de gösterildi

08-02-2024
Mehmet Aktaş
Mehmet Aktaş
Etiketler Mehmet Aktaş Kör Nokta Ayşe Polat Film In the Blind Spot
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Ayşe Polat'ın yönetmenliğini üstlendiği “Kör Nokta” (In the Blind Spot) filmi başkent Erbil’deki Empire Sinema Salonunda gösterildi.

2023 yılında Berlin Film Festivali’nin “Karşılaşmalar” bölümünde dünya prömiyerini yapan “Kör Nokta” (In the Blind Spot) filmi ilk kez Erbil’de seyirci ile buluştu.

Rûdaw’a konuşan filmin yapımcısı Mehmet Aktaş, “Film dünya prömiyerini Berlinale’de yaptıktan sonra İstanbul, Ankara ve İzmir’de gösterime girdim ve 2023 yılının bütün ödüllerini aldı. İlk defa Kürdistan’da bir sinemada gösterilmesi de benim için ayrı bir mutluluk. Almanya’nın Erbil Başkonsolosluğu ve Alman Goethe Vakfı bu akşam bu gösterimi düzenledi. Film Kürt-Alman ürünü. Kürt sinemaseverler bu akşam bu filmi izleyecek” dedi.

Almanya’nın Erbil Başkonsolosluğu ve Alman Goethe Vakfı’nın katkıları ile Erbil’deki Empire Sinema Salonunda gösterilen film büyük ilgi topladı.

Goethe Enstitüsü Irak Şubesi Başkanı Anais Boelicke de "Bu film, Goethe Enstitüsü aracılığıyla Kürtçe ve Alman filmlerin gösterilmesi yönündeki çalışmalarımızın bir parçası. Film Kürtlerin hikayesini ve kimliğini anlatıyor" dedi.

Ayşe Polat’ın yönetmenliği, Mehmet Aktaş’ın yapımcılığını yaptığı Kör Nokta (In The Blind Spot) filmi önümüzdeki perşembe günü başlayacak olan Berlinale Uluslararası Film Festivali’nin “Encounters” bölümünde yarışacak.

Almanya’nın başkentinde bu yıl 73. kez düzenlenecek olan Berlinale, Dünya’nın en büyük film festivallerinden biri sayılıyor.

Kör Nokta filmi bir cumartesi annesinin hikayesinden yola çıkarak, Türkiye’de öldürülen Eyüp (Aziz Çapkurt) adlı bir insan hakları avukatının hayat hikayesini araştıran bir belgesel ekibinin başına gelen olayları anlatıyor.

Pandemi döneminde Kars ve Doğubayazıt’ta çekilen filmin ana yapımcılığını Mitosfilm, ortak yapımcılığını ise WDR–ARTE isimli Alman televizyonları ve Punkt.Punkt film yapıyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli