Başkentte ilk kez Nar Festivali düzenleniyor

07-11-2019
Rûdaw
A+ A-

Erbil (Rûdaw)- Azad Muhammed adlı Halepçeli çiftçinin girişimiyle başkent Erbil’de 10-11 Kasım tarihleri arasında Nar Festivali düzenlenecek.

Kürdistan Bölgesi’nde “örnek çiftçi” olarak tanınan Azad Muhammed, her yıl Halepçe’de düzenlenen Nar Festivali’ni bu yıl Erbil’de de yapacaklarını söyledi.

Rûdaw’a konuşan Azad Muhammed, festivalin 10 ila 11 tarihleri arasında Erbil’deki Şaneder Parkı’nda düzenleneceğini dile getirdi.

Festivalde yeni ürünlerin de sunulanacağını belirten Muhammed, “Kendi ve son ürettiğimiz ürünümüz olan çay, üzüm, pirinç ve narları ilk kez bu festivalde tüketicilerimizle buluşturacağız” dedi.

Azad Muhammed, festivalde kenti üretimlerinin yanı sıra Kürdistan’daki diğer çiftçilerin de ceviz, üzüm bekmezi, nar pestilinin de raflardaki yerini alacağını kaydetti.

Her yıl Halepçe’de düzenlenen Nar Festivali’ne onlarca çeşit ile çiftçiler ürünlerini tüketiciyle buluşturuyor. Festival bu yıl ilk kez Erbil’de düzenlenecek.

2007 yılında İngiltere’de 96 ülkenin katıldığı bir fuarda, Halepçe narı birinci seçilmişti.

Resmi verilere göre Halepçe’de yılda 35 ton nar üretiliyor. Halepçe narı Kürdistan Bölgesi’nin ünlü narı olarak kabul ediliyor. Halepçe’nin üretim yapılan bölgelerine göre Ebabeyle, Salaxani ve Sazan olarak da çeşitleri bulunuyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli