Rojava’da meyve ve sebzede ucuzluk

31-07-2017
Rûdaw
Rojava'da tarım ürünlerinde düşüş
Rojava'da tarım ürünlerinde düşüş
Etiketler Rojava Tarım Sebze
A+ A-

Kamışlo (Rûdaw) - Rojava’nın (Suriye Kürdistanı) Cızire bölgesinde sebze ve meyve fiyatlarında yüzde 75 düşüş yaşanıyor.

 

Rûdaw’a konuşan Rojavalı manavlar, Suriye’den ithal edilen meyve ve sebzeler ile yerli üretimler arasında ciddi bir fiyat farkı olduğunu ifade ediyor.

 

Cızire bölgesinde birkaç ay önce Suriye’nin Lazkiye ve Tertus bölgelerinden gelen tarım ürünleri satılırken, şu an Rojava’nın Sere Kaniye ve Amude kentlerinde yetişen sebze ve meyveler satılıyor.

 

Rûdaw’a konuşan Emad Cima adlı manav, yerli üretimle beraber sebze ve meyve fiyatlarında yüzde 75 düşüş yaşandığını söyledi.

 

Fiyatların pazara olumlu yansıması halkın da ve esnafın da yüzünü güldürdü.

 

Muhammed Hasan adlı bir diğer manav ise, “Fiyatların bu denli düşmesine rağmen halkın alım gücü yok. Bu nedenle de fiyatlar halen yüksek görülüyor” diye konuştu.

 

Yaşam koşullarının zor olduğunu dile getiren Emire Ahmed adlı Kamışlolu, “Şu anda sebze ve meyvelerde ucuzluk görülüyor. Ancak çalışanların maaşları piyasadaki fiyatlarla orantılı değil” dedi.

 

Emire Ahmed, sözlerine şöyle devam etti:

 

“Gerçekten de durumumuz çok kötü. Neyse ki yazın gelmesiyle sebzelerin fiyatında düşüş yaşandı. Maaşlarımız çok düşük. Bazılarının hiç maaşı yok ve kalabalık ailelere sahipler. Haliyle geçimleri de zor oluyor.  40 bin Suriye Lirası alan birinin geçimini sağlaması kolay değil. Kışın patlıcanın kilosu 700 Suriye Lirası'ydı, 1 kilo patlıcan alacak imkanımız yoktu.”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli