Kürdistan Bölgesi kaçak rafineri cenneti!

29-12-2014
Rûdaw
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi’nde 200’den fazla kaçak petrol rafinerisi olduğu öne sürüldü.

 

Yeraltı kaynaklarıyla zengin olan Kürdistan Bölgesi’nde 200’den fazla kaçak rafineri olduğu belirtiliyor. Konuyla ilgili Kürdistan Parlamentosu, harekte geçmediği için hükümeti eleştiriyor.

 

Kürdistan Parlamentosu Sanayi ve Enerji Komisyonu, hükümete bağlı olan Gaz ve Petrol Komisyonu’nun 2014 yılının sonuna kadar söz konusu kaçak rafinerileri kapatma sözü verdiğini ancak bu yönlü bir çalışma içine girmediğini belirtiyor.

 

Rûdaw’a konuşan Sanayi ve Enerji Komisyonu Başkanı Şerko Cevdet, ruhsatsız bir şekilde açılan bu rafinerilerin herhangi bir yasal dayanağının olmadığını söyledi.

 

Şerko Cevdet, Gaz ve Petrol Komisyonu’nun kendilerine bu rafinerileri kapattırma sözü verdiğini ancak şimdiye kadar herhangi bir girişimde bulunmadıkların ifade etti. Cevdet, sözü edilen rafinerilerin arkasında güçlü kişilerin olduğunu, bu yüzden kapattırılmadığına dikkat çekti.

 

Rûdaw’a konuşan “kaçak” rafinerilerden birinin sahibi, “Kaçak olduğunu biliyoruz ancak Doğal Kaynaklar Bakanlığı bize iş ruhsatı vermiyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli