Urfa ile Rojava arasında gümrük kapısı açıldı

29-08-2020
Rûdaw
Etiketler Ceylanpınar Gümrük Kapısı Urfa Rojava Serekaniye Gümrük kapısı
A+ A-

Haber Merkezi - Rojava’nın Sere Kaniye ilçesi ile Urfa'nın Ceylanpınar ilçeleri arasında yapılan Ceylanpınar Gümrük Kapısı hizmete girdi.

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesi ile Rojava’nın Sere Kaniye ilçesi arasında Ceylanpınar Gümrük Kapısı açıldı.

Urfa Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Eylem Planı doğrultusunda yapımına başlanan ve Urfa Valisi Abdullah Erin’in bir süredir bizzat ilgilendiği Ceylanpınar Gümrük Kapısı, saha düzenlemesi, kantar ve idare tesislerinin oluşturulmasının ardından ticari araç geçişlerine açıldı.

Gümrük kapısının sahası mayından temizlenen alan üzerine kuruldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Abdullah Erin, Ceylanpınar Gümrük Kapısı'nın hizmete girmesinin bölge için tarihi bir fırsat olduğunu belirtti.

Kapının ekonomik hayata önemli katkılar sağlayacağını aktaran Erin, “Burası, Ceylanpınar'ın nefes alması için çok büyük bir imkan. Kapının açılmasıyla iş imkanları artacak, ticaret gelişecek, ekonomi canlanacak. Bu yatırımla sınırın hem Türkiye tarafı hem de karşı taraf büyük kazanımlara sahip olacak. Ceylanpınar Gümrük Kapı'mızın açılmasında desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Ticaret Bakanımıza, Gümrükler Genel Müdürlüğümüze ve bizzat sahada çalışarak bu yatırım gerçekleşmesini sağlayan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli