‘Diyarbakır moda ve tekstilin merkezi olacak’

27-12-2021
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Diyarbakır Tekstil Kent Mehmet Dalkıran
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) – İş insanı Mehmet Dalkıran, amaçlarının gelecekte Diyarbakır’ı moda ve tekstil mekezi haline getirmek olduğunu, bu hedefe ulaşmanın da zor olmadığını söyledi.

Özellikle pandemi ile ekonomik açıdan zor bir dönem geçiren Diyarbakır, tekstil alanında merkez olmaya doğru ilerliyor. Diyarbakır’da Tekstil Kent olarak bilinen Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde yer alan 1’inci etapta yer doldu.

Halen 18 tekstil fabrikasının bulunduğu kentte 2022'nin sonuna kadar 64 fabrika daha açılacak. Hedef tekstilde 10 bin kişiyi iş sahibi yapmak.

Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde Üretim Yapan SCM Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Güneydoğu Tekstil Sanayici ve İş İnsanları Derneği (GÜNTİAD) Başkanı Mehmet Dalkıran, buradaki çalışmalar hakkında Rûdaw Diyarbakır Temsilcisi Maşallah Dekak’a konuştu.

Tekstil Kent’in temelini 2019’da attıklarını ve yaklaşık 1 yıldır da üretime başladıklarını belirten Dalkıran, “Diyarbakırlıyım, 90’larda İstanbul’a gittim. Ama Diyarbakır’da bu işi yapmak, burada yatırım yapmak her zaman hayalimizdi. Bunu gerçekleştirdik” dedi.

Şu an 150 kişiyi istihdam ettiklerini belirten Dalkıran, hedeflerinin 400 kişiye iş imkanı sağlamak olduğunu dile getirdi.

Mehmet Dalkıran, Tekstil Kentte fabrika açan iş insanlarının çoğunlukla bu bölgenin insanları olduğunu söyledi.

“Gelecekte burası moda ve tekstilin merkezi olacak” diyen Dalkıran, “Kendimize böyle bir hedef belirledik ve bu çok uzak bir hedef değil” dedi.

Mevcut durumda Tekstil Kentte 1.800 kadar işçi çalışıyor.

Ayrıca Diyarbakır, tekstilin öz hammaddesi olarak bilinen pamuğun ana vatanlarından biri olarak biliniyor. Diyarbakır pamak rekoltesi açısından Türkiye'de üçüncü, kalitede ise birinci sırada.

 

 

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli