DERECİK - Umurlu Sınır Kapısı açılıyor

27-06-2019
Mihemed Emin Demir
Etiketler Derecik Şemdinli Kürdistan Sınır Kapısı Umurlu
A+ A-
Erbil (Rûdaw) - Hakkari Şemdinli ilçesi Derecik Belde Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya, Derecik’te açılacak olan Uluslararası Umurlu Sınır Kapısı hazırlıklarının tamamlandığını söyledi.

Rûdaw’a konuşan Ekrem Çetinkaya, “Türkiye tarafı Derecik’te açılacak olan sınır kapısı hazırlıklarını tamamladı. Kürdistan Bölgesi tarafında da yoğun bir çalışma var. Sınır kapısı 20-30 güne kadar açılır” dedi.

Çetinkaya, Derecik’te açılacak olan Umurlu Sınır Kapısı’nın daha çok ticari amaçlı olduğunu ifade etti.

Sınır kapısının Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin Türkiye ziyaretinde de gündeme geldiğini belirten Çetinkaya, Kürdistan Bölgesi’nden sınır kapısının açılması için çalışmalarını hızlandırmasını beklediklerini kaydetti.

Kürdistan Bölgesi tarafındaki yol genişletme çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Çetinkaya, sözlerine şunları ekledi:

“Sınır kapısının açılması iki tarafın da yararına olacak ve iki taraf da istifade edecek. Sınırın iki tarafında akrabalık bağları çok güçlü. Sınır kapısı akraba ziyaretleri için de çok yoğun olarak kullanılacak ve halkın yükünü hafifletecek. Halkın ekonomisine büyük katkısı olacak. Bir an önce açılmasını istiyoruz.”

Başkan Çetinkaya, Umurlu Sınır Kapısı’nın uluslararası ticaret kapısı olacağını belirterek, günlük bin araçlık geçiş yapılabileceğini dile getirdi.

Umurlu Sınır Kapısı, Derecik tarafında Giran köyü ve Kürdistan Bölgesi tarafında ise Zêd köyü sınırında yer alıyor. Hakkari kent merkezine 180 kilometre mesafede yer alan sınır kapısı Kürdistan Bölgesi ile üçüncü sınır kapısı olacak.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli