BAKAN ŞİMŞEK AÇIKLADI: Kredi kartlarında taksitler kaldırılacak mı

27-02-2024
Etiketler Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Taksit Kredi kartı
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “kredi kartlarında taksitlerin kaldırıldığı” iddiasına ilişkin açıklamada bulundu.

Şimşek, “Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı haberler dolaşıma sokulmaktadır. Orta Vadeli Programımızda uygulayacağımız politikaları net bir şekilde ortaya koyduk. Bizden duymadığınız hiçbir habere itibar etmeyiniz” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, bugün X hesabından kredi kartlarında taksitlerin kaldırıldığı iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin konuyla ilgili açıklamasını alıntılayan Şimşek’in paylaşımı şöyle:

“Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı haberler dolaşıma sokulmaktadır. Orta Vadeli Programımızda uygulayacağımız politikaları net bir şekilde ortaya koyduk. Kurala dayalı ve öngörülebilir politikalarımız seçim sonrası dönemde de aynen devam edecektir. Bu çerçevede vatandaşlarımızdan istirham ediyorum; lütfen bizden duymadığınız hiçbir habere itibar etmeyiniz.”

TCMB Başkanı: Düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyoruz

Şimşek’in alıntıladığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin açıklaması ise şöyle:

“Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan ‘Kredi kartına taksit kaldırıldı’ iddiası doğru değildir. Hazine ve Maliye Bakanlığı veya ilgili kuruluşlar tarafından, kredi kartı kullanımlarında taksit uygulamasının kaldırılmasına ilişkin hayata geçirilmiş herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır. Kredi kartları konusunda doğru olmayan bilgiler üzerinden, piyasanın işleyişini bozabilecek mesnetsiz ve spekülatif açıklamalar yapıldığı tespit edilmiştir. Resmi kurum ve yetkililerin dışında yapılan açıklamalara itibar etmeyiniz.”

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan ise geçen hafta yaptığı açıklamada kredi kartlarında düzenleme yapılması gerektiğini söylemişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli