AK Partili Akbaşoğlu duyurdu, asgari ücret ne zaman açıklanacak?

24-12-2023
Etiketler Emin Akbaşoğlu Asgari ücret Ak Parti
A+ A-

Haber Merkezi - AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, asgari ücret zammı ile ilgili üçüncü tur görüşmenin önümüzdeki hafta yapılacağını, ücretin de cuma günü açıklanacağını söyledi.

Kanal 7'de katıldığı bir programda ekonomi başlıklarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akbaşoğlu, "Asgari ücrette iki görüşme yapıldı. Geçtiğimiz dönemde pandeminden dolayı asgari ücret iki kez belirlendi. Bu süreçte yıllık olarak belirlenecek. 3. görüşme önümüzdeki hafta yapılacak. İşçi ve işveren sendikalarının asgari ücreti belirlemede önemli misyonları var. Burada bakanlığımız bir hakem gibi görev yapıyor. Cuma günü açıklanır diye düşünüyorum. Asgari ücretliyi hiçbir zaman enflasyona ezdirmedik ezdirmeyeceğiz. Biz işverenlerimizi de desteklemek durumundayız. Şuan 500 TL prim desteği veriyoruz" diye konuştu.

Emeklilerle ilgili de Emin Akbaşoğlu, "Memur ve memur emeklilerle ilgili toplu sözleşmelerden dolayı bir farklılık oluyor. Memur ve memur emeklilerine yüzde 50'ye yakın bir zam yapılacağını tahmin ediyorum" ifadelerini kulandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli