KESK’ten memur zammı mutabakatına tepki

Haber Merkezi - Hükümet ve Memur-Sen arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde varılan mutabakatla tepki gösteren KESK, 27 Ağustos’ta bir günlük hizmet üretmeme eylemi kararı aldı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), 5,5 milyon kamu emekçisini ve emeklisini kapsayan 2022-2023 dönemi toplu sözleşmesinde varılan mutabakata ve açıklanan zam oranlarına tepki gösterdi.

KESK Genel Merkezi'nde MYK üyelerinin katılımıyla bir basın açıklaması yapan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, "Günlerdir bizden adeta kaçırılan, kapalı kapılar ardında yapılan görüşmelerin ürünü mutabakatın adı ölümü gösterip sıtmaya razı etme mutabakatıdır" dedi.

Mutabakatı kabul etmediklerini söyleyen Bozgeyik, tüm kamu emekçilerini 27 Ağustos Cuma günü gerçekleştirecekleri bir günlük hizmet üretmeme eylemine katılmaya çağırdı.

Türkiye Kamu-Sen Başkanı Önder Kahveci de “Refah payı ve seyyanen zam içermeyen toplu sözleşmeyi yetersiz buluyoruz” açıklamasında bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, toplu sözleşme görüşmelerini sürdürdükleri Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen'le memur maaşlarına yapılan zam oranında anlaştıklarını açıklamıştı.

Buna göre, memur ve memur emeklisinin maaşına 2022'nin ilk altı ayı %5, ikinci altı ayı %7, 2023'ün ilk altı ayı %8, ikinci altı ayı %6 ve enflasyon farklarından oluşan zam yapılmasına karar verildi.