Vergi borcu yapılandırmasında son hafta

23-09-2021
Etiketler Yapılandırma Vergi borcu
A+ A-

Haber Merkezi - Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeler içeren yapılandırma kanunundan yararlanmak için son haftaya girilirken,  şu ana kadar 108 milyar 322 milyon lira alacağın yapılandırıldığı belirtildi

9 Haziran 2021 tarihinde yürürlüğe giren 7326 sayılı yapılandırılma kanunun süresi bir ay uzatılmıştı.

Bu çerçevede yapılandırma kanunundan yararlanmak isteyenlerin 30 Eylül Perşembe günü mesai saati bitimine kadar ilgili vergi dairelerine başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Türkiye Hazine ve Maliye Bakanlığından edinilen bilgilere göre, şu ana kadar yapılandırma kanunundan yararlanmak için vergi dairelerine 4 milyon 336 bin mükellefin başvurduğu bildirildi.

Bu kapsamda şu ana kadar 108 milyar 322 milyon lira alacak yapılandırılırken, bu kapsamdaki alacaklara karşılık 7 milyar 513 milyon lira tahsilat yapıldı.

Başvurular, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi, edevlet kanalı ya da vergi dairesi aracılığıyla yapılabiliyor.

Kanun kapsamında, vergi ve prim borçları başta olmak üzere çok sayıda kamu kurum ve kuruluşuna olan kesinleşmiş borçların cezaları kaldırılarak taksitle ödeme seçeneği sunuluyor.

Peşin ve birinci taksit ödemeleri için son gün 1 Kasım 2021 olarak belirlendi. İkinci taksitin de 30 Kasım 2021 tarihine kadar ödenmesi gerekiyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli