Kürdistan hükümeti domates ithalatını yasakladı

22-08-2019
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Tarım Çiftçi Domates
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Tarım ve Su Kaynakları Bakanlığı, yerli malı üretimin desteklenmesi ve Kürdistanlı çiftçilerin çıkarlarının gözönünde bulundurulması amacıyla 1 Eylül 2019 tarihinden itibaren domates ithalatını yasaklama kararı aldı.

 

Başkent Erbil’de basın toplantısı düzenleyen Kürdistan Bölgesi Tarımcılık ve Orman Müdürü Hüseyin Hemekerim, “Kürdistan Tarım ve Su Kaynakları Bakanlığınca alınan karar uyarınca, yerli malı üretimin desteklenmesi ve Kürdistanlı çiftçilerin çıkarlarının gözönünde bulundurulması maksadıyla domates ithalatı yasaklanmıştır” dedi.

 

Kararın 1 Eylül 2019 tarihinden itibaren geçerli olacağını dile getiren Hemekerim, ikinci bir akrara kadar Kürdistan Bölgesi’ne domates ithalatı yapılmayacağını söyledi.

 

Hüseyin Hemekerim, kararın hasat zamanı gelen diğer ürünler için de uygulanabileceğini belirterek, “Sayın bakanımız Kürdistanlı çiftçilerin emek ve çabalarının gözönünde tutulacağını teyid etmiştir” diye konuştu.

 

Kararın Rûdaw TV’de Şehyan Tahsin’in moderatörlüğünü yaptığı “Berpirsyar” programında, özellikle domates eken Kürdistanlı çiftçilerin sorunlarını canlı yayında anlatmasının ardından alınması dikkat çekti.

 

Berpirsyar’a katılan çiftçiler ürettikleri malları ithal mallar nedeniyle pazara süremediklerini belirterek sorunlarına çözüm bulunması için Kürdistan Tarım ve Su Kaynakları Bakanlığı’na çağrıda bulunmuştu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli