Urfa'dan bir heyet Kürdistan Bölgesi'nde

21-04-2024
Urfa Ticaret ve Sanayi Odası heyeti
Urfa Ticaret ve Sanayi Odası heyeti
Etiketler Urfa Ticaret ve Sanayi Odası Mehmet Doğan Yetim Duhok Erbil Ticari ilişkiler
A+ A-

Duhok (Rûdaw) – Urfa Ticaret ve Sanayi Odasından bir heyet bir dizi temaslarda bulunmak üzere Kürdistan Bölgesi’ne geldi.

Karşılıklı  ticari ilişkilerin geliştirilmesi için bir dizi görüşmelerde bulunacak olan  Urfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Doğan Yetim başkanlığındaki heyet Duhok’a ulaştı.

Duhok Ticaret ve Sanayi Odası ile görüşen misafir heyet, 22-23 Nisan tarihlerinde başkent Erbil’de Kürdistan Bölgesi Ticaret Bakanlığı ve Erbil Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri ile bir araya gelecek.

Duhok’ta ziyaretlerine ilişkin gazetecilere açıklamada bulunan Urfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Doğan Yetim, Urfa ile Kürdistan Bölgesi arasındaki ticaret hacminin daha da arttırılması amacıyla Kürdistan Bölgesi'nde olduklarını söyledi.  

Kürdistan Bölgesi’ni kendi evleri gibi gördüklerini belirten Yetim, Urfa’nın gerek turizm gerekse tarım ürünleri üretimi bakımından önemli bir merkez olduğunu ve ilişkilerin daha da geliştirilmesi açısından bu ziyaretin önemli olduğunun altını çizdi. 

Urfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Doğan Yetim konuşmasının devamında şunları söyledi:

“12 bin yıllık tarihi ile dünyanın en eski yerleşim yeri olması bakımından Urfa önemli bir şehirdir. Hz. İbrahim’in makamı, dünyanın ilk üniversitesi olan Harran Üniversitesi Urfa’da bulunmakta.

Tekoran Vadisi, su altında kalan Halfeti gibi doğal güzellikleri ile Urfa turistler için bir çekim merkezidir. Ayrıca Urfa kenti bir tarım kentidir. Dünya ülkelerine yaptığımız ihracatın en büyüğünü Kürdistan Bölgesi'ne yapmaktayız.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli