Diyarbakır’da bankaların önünde 1 km'lik kuyruk oluştu

21-02-2023
Maşallah Dekak
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Diyarbakır Deprem Yardımı Maraş depremi
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) – Diyarbakır’da depremde evi zarar gören ailelere verilecek 10 bin TL’li deprem yardımı bankaya yatırıldı. Kentte sabah erken saatlerde bankaların önünde kuyruklar oluştu.

Maraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerinde ardından geçtiğimiz günlerde kente giden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Depremden zarar gören ailelerin hesaplarına şimdilik 10 bin liralık destek sağlanacak" açıklamasında bulundu.

Ardından devlet tarafından ödenen 10 bin TL yardım parası depremde zarar gördüğü tespit edilen ailelerin hesabına yatırıldı.

Diyarbakır’ın Ofis semtindeki bankalarda yardım parası almak için sabah erken saatlerde gelen vatandaşlar yaklaşık 1 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Rûdaw’a konuşan deprem mağduru Mehmet Usal, verilen miktarın zararlarının karşılanmasına yetmediğini belirterek, “Ama buna mecburuz” dedi.

İbrahim Demir de, “Başımıza neler geldiğini görüyorsunuz. Hepimiz perişan olduk. Verilen bu para hiç bir derdimize derman olmuyor” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kentte toplamda acil ağır hasarlı ve yıkılmış bina ve bağımsız bölüm sayısının bin 159 bina ve 8 bin 459 bağımsız bölüm olduğunu söylemişti.

Evinde çatlak olduğunu ve çatlaklardan kum aktığını belirten Saliha Dağ, “Gidecek yerimiz yok” dedi.

Mağdurlardan Mehmet Arı da, “Kira, taşıma ve çıkış masrafları yok. Bu insanlar nerede kalacak?”

Ancak Diyarbakır’da evinin hasarlı olduğunu belirten ve yardım alamadığını belirtenler de var.

Hanım Doğan, “Evim hasa görmüş ama devlet yapmıyor. Ne para yardımı alıyorum ne de ev” diye belirtti.

6 Şubat’taki depremlerin ardından Diyarbakır’da ağır hasarlı 110 bina için acil yıkım kararı alındı. Bu binalar için devlet 15 bin TL, taşıma ücreti için 5 bin TL, kira yardımı için de aylık 2 bin TL yardımda bulunacak.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli