‘Sudani’nin Washington temasları Irak’ta bankacılık sektörüne olumlu yansıyacak’

20-04-2024
Etiketler Irak ABD Muhammed Şiya es-Sudani Bankacılık
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak Menkul Kıymetler Komisyonu Başkanı Faisal Al-Haimus, Başbakan Sudani'nin ABD ziyareti sırasında ABD Hazine Bakanlığı ile görüşmesinin, Irak'ta bankaların rehabilitasyonuna yansıyacak olumlu sonuçlar sağlayacağını söyledi.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Washington gezisi sırasında ABD Hazine Bakanı Yardımcısı Wally Adeyemo ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Irak Merkez Bankası valisi Ali el-Allak’ın da katıldığı görüşmede Irak ile ABD arasındaki finansal, bankacılık ve ekonomik alanlarda işbirliği konuları ile Irak hükümetinin mali ve bankacılık sektörünü reform etme adımları ele alındı.

Görüşmede, maliye ve bankacılık sektöründe reform ve işbirliğinin sürdürülmesi, uluslararası standartlara uyum sağlanması amacıyla ABD Hazinesi tarafından özel prosedürlere tabi tutulan bankaların rehabilite edilmesi konusunda Irak Merkez Bankası ile işbirliği yapılacağı vurgulandı.

“Irak’ta bankacılık sektörü için yeni bir adım”

 Irak Menkul Kıymetler Komisyonu Başkanı Faisal Al-Haimus, bu görüşmeyi “Irak’ta bankacılık sektörü için yeni bir adım” olarak değerlendirdi.

Al-Haimus, yürütülen müzakereler sayesinde olumlu sonuçlar elde edildiğini kaydederek, “İnşallah bu durum, vatandaşlara bankacılık hizmeti sunmaya devam etmeleri kısıtlanan bankaların çalışmalarına da yansıyacaktır. Bu Irak bankacılık sektörü için yeni bir başlangıcın başlangıcı olacak” diye konuştu.

Her yıl yatırımcıları Irak’taki menkul kıymetler piyasasına çekmek ve yatırım fırsatlarına teşvik etmek için “Yatırımcı İzleme Günü” düzenlediklerini dile getiren Al-Haimus uluslararası, bölgesel ve yerel düzeydeki yatırımcıları Irak'a çekmemin Irak ekonomisini destekleyeceğini söyledi.

Irak Menkul Kıymetler Komisyonu Başkanı Faisal Al-Haimus, diğer ülkelerin para birimleri ile ticaret yapmanın önünü açıklarını belirterek, “Bu her ülkeden ithal edilen malların ihtiyaçlarına göre devam edecek ve genişleyecektir. Bu da bankalara işlemlerin genişletme ve Irak'ın bu ülkelerle ticaret çerçevesini genişletme konusunda büyük bir fırsat verecektir” dedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli