Kobanili tekstilci İstanbul’da diktiği kıyafetleri 10 ülkeye satıyor

19-03-2022
Ömer Sönmez
Kemal Hasan
Kemal Hasan
Etiketler İstanbul Kobani Beauty Kids
A+ A-

İstanbul (Rûdaw) – İstanbul’da ikamet eden Kobanili iş insanı Kemal Hasan, "Beauty Kids" markası ile diktirdiği çocuk kıyafetlerini 10 Arap ülkesine gönderiyor. Hasan kıyafetleri Kürdistan Bölgesi’ne de göndermek istiyor.

Rojava’nın Kobani kentinden Kemal Hasan (34), 11 yıldır ailesi ile birlikte Türkiye’de göçmen olarak yaşıyor. Şam’da 12 yaşında terziliğe başlayan Hasan, 7 yıldır İstanbul’da açtığı atölyede diktirdiği elbiseleri yurt dışına ihrac ediyor.

Rûdaw’a konuşan Beauty Kids markasının sahibi Kemal Hesen, “Kobani’de iş imkanı olmadığı için Şam’da çalışıyorduk. Türkiye’ye geldiğimizde de ilkin Adana’da çalıştım. Daha sonra İstanbul’a geldim. İlk başta başkalarının yanında çalıştım, sonra da atölyemi açtım” dedi.

Yaklaşık 2 yıldı "Beauty Kids" markası ile çocuk kıyafetleri hazırladıklarını ve yıllık 500 bin dolar ciro yaptıklarını belirten Hasan, ilk başta kıyafetleri modellerle dizayn ettiklerini, ardından yedi atölyede renk, kesim, kalıp ve dikim gibi aşamalardan geçirerek 15 gün içerisinde hazır hale getirdiklerini anlattı.

Hasan, “Çocuk kıyafetleri hazırlamak zordur. Biz hep bu işi yaptık. Böylece çevre edindik. Biz ürünlerimizi dışarıya da satıyoruz. Türkiye’de satmıyoruz. Daha önce yapılmamış olanı yapmak, yeni şeyler üretmek istiyorum. Ayrıca Kürdistan Bölgesi’ne de kıyafet göndermek istiyorum” diye konuştu.

Kürt iş insanı bu sayede çoğu göçmen olan çalışanlarına da iş imkanı yaratmış. Yedi atölyede 70 kişiyi istihdam ediyor.

Halepli çalışan Haysa Hadiri, “Yaklaşık 6 yıldır Kemal’in yanında çalışıyorum. İlkin bir terzi ekibi vardı, sonra büyüttü” dedi.

Kemal Hasan, işini büyütüp Suriye ve Rojavalı göçmenler için daha fazla iş imkanı yaratman istediğini belirtti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli