Süleymaniye’ye pirinç fabrikası

Süleymaniye (Rûdaw) - Süleymaniye’de, Tarım ve Su Kaynakları Bakanı Abdulsettar Mecid’in katılımıyla büyük bir pirinç fabrikasının açılışı yapıldı.

 

Fabrikanın açılışında konuşan Bakan Abdulsettar Mecid, “Artık yerli üretimimizde büyük bir artış görülüyor, bu nedenle artık bu ürünleri ihraç etmeye yönelik çalışmalar yapmalıyız” dedi.

 

Üretimin geçtiğimiz yıla oranla arttığını yineleyen Bakan Mecid, önümüzdeki yıllarda daha da artacağını vurgulayarak, bu nedenle dış pazarlara açılmaya yönelik girişmlerde bulunmak gerektiğini kaydetti.

 

Elde edilen ürünlerin, Kürdistan Bölgesi dışında değerlendirilmesi için özel sektöre çağrıda bulunan Mecid, bu yönde atılacak adımlara hükümetin de destek vereceğini söyledi.

 

Tarım ve Su Kaynakları Bakanı ayrıca, yerli üretimi yerli pazarda da değerlendirmenin önemli olduğunu ve ithalatın azaltılabileceğini, bunun için de üretimde kalitenin olması gerektiğini vuguladı.

 

Süleymaniye’nin Tancero bölgesinde Aldan ismiyle açılan pirinç fabrikasında, Rusya’dan getirtilen işlenmemiş pirinç, burada işlendikten sonra paketlenerek piyasaya sürülecek.

 

Fabrika günlük 100 ton pirinç işleme kapasitesine sahip. Fabrika yetkilileri ise talep oranında üretim yapacaklarını belirtti.